AJUDES AL SECTOR CULTURAL

A qui aplica? Entitats, empreses i persones treballadores autònomes.

Descripció: El Departament de Cultura ha engegat el Pla de rescat del sector cultural davant la crisi de la COVID-19, que consisteix en tot un seguit de mesures per protegir el teixit cultural i facilitar-ne la represa de l’activitat. Les mesures s’aniran publicant al portal del pla de rescat del sector cultural. Algunes de les intervencions del pla són:

  • Subvencions per a despeses estructurals d’entitats afectades pel cessament de l’activitat cultural a causa de l’estat d’alarma amb motiu de la COVID 19. Període de sol·licitud: Del 25/5 al 30/10. Més informació
  • Subvencions per compensar les pèrdues per anul·lació d’espectacles i activitats culturals durant el període d’estat d’alarma amb motiu de la COVID 19. Període de sol·licitud: Del 25/5 al 30/10. Més informació
- Enllaç al Pla de Rescat al sector cultural

Prestació extraordinària per a subministraments bàsics: a professionals de les arts escèniques, arts visuals, música i audiovisual, i d'altres activitats culturals suspeses per raó de la crisi sanitària de la COVID-19. Fins al 31/12/20 o l’exhauriment de la dotació pressupostària. 

AJUTS ALS PRODUCTORS AGROALIMENTARIS 

A qui aplica? Productors, cooperatives o societats agràries de transformació (SAT) de fruita, verdura i hortalisses, carn de boví, equí, oví-cabrum, conill o aviram, ous, llet i productes làctics frescos, mel, oli d'oliva verge o verge extra, transformats de fruita i hortalisses o productes elaborats del porc. 

Requisits: 
-    Haver fet la DUN.
-    Ser microempresa o PIME. 
-   Haver tingut un decreixement de la facturació i una disminució en el canal de venda habitual de com a mínim el 30 % durant alguns dels mesos de març a juny de 2020 o del 50% en el cas d'entitats sense ànim de lucre, en relació amb el mateix període del 2019.

Descripció: Es subvencionaran les donacions que els productors facin als Bancs dels Aliments durant el període comprès entre l’11 de juliol i el 20 de setembre, i variaran segons tipus de productor i producte donat. Seran de 4.000€ a 15.000€ per a productors, i de 30.000 a 75.000€ per a cooperatives i SAT. El percentatge d'ajuda serà i) del 85% del valor del producte donat, ii) del 95% per a productors adherits al segell de Venda de Proximitat o amb segell d'Artesania Alimentaria, iii) del 100% en productes DOP, IGP, amb Marca Q, producció ecològica o integrada. Període de presentació de sol·licituds: del 21 al 28 de setembre.

Enllaç als ajuts


BO SOCIAL ELÈCTRIC PER AUTÒNOMS AFECTATS PER LA CRISI

A qui aplica? Persones treballadores en règim d’autònoms que hagin cessat la seva activitat a causa del coronavirus o l’hagin vist disminuir la seva facturació un 75% respecte al semestre anterior.

Descripció: Poden acollir-se al bo social elèctric per obtenir un descompte directe en la seva factura elèctrica d’un 25%.
També podran suspendre o modificar de forma temporal i sense costos els seus contractes (electricitat i gas natural), o bé ajornar el pagament de les factures per pagar-les un cop finalitzi l’estat d’alarma i fins un període sis mesos.

[ Enllaços d’interès ]
- Enllaç al Bo Social del Ministeri de Transició Ecològica.
- Recull de mesures matèria d’energia.