AJUDES AL SECTOR CULTURAL

A qui aplica? Entitats, empreses i persones treballadores autònomes.

Descripció: El Departament de Cultura ha engegat el Pla de rescat del sector cultural davant la crisi de la COVID-19, que consisteix en tot un seguit de mesures per protegir el teixit cultural i facilitar-ne la represa de l’activitat. Les mesures s’aniran publicant al portal del pla de rescat del sector culturalPaquet de noves mesures:

Subvencions per compensar les pèrdues per la reducció forçada dels aforaments en espais escènics i musicals, dirigida a persones físiques o jurídiques, que han mantingut les activitats culturals malgrat han patit una reducció forçada de l’aforament. Fins al 3/6/2021. Enllaç al tràmit.


REDUCCIÓ DELS LLOGUERS EN ESTABLIMENTS AFECTATS PER LES MESURES SANITÀRIES

A qui aplica? Els arrendataris de locals comercials tancats (bars, restaurants, gimnasos, centres d’estètica, bingos, casinos, sales de joc i ludoteques) o amb l’ús limitat (teatres, comerços, botigues de 24 hores i hotels) per les mesures contra la COVID-19.

Descripció: La norma permet als arrendataris renegocia el lloguer, i en cas de no arribar a un acord, estableix una rebaixa automàtica en el preu del lloguer. Diferencia entre els locals tancats (rebaixa del 50 %) i de les activitats limitades (rebaixa del 50% de la part desaprofitada).


BO SOCIAL ELÈCTRIC PER AUTÒNOMS AFECTATS PER LA CRISI

A qui aplica? Persones treballadores en règim d’autònoms que hagin cessat la seva activitat a causa del coronavirus o l’hagin vist disminuir la seva facturació un 75% respecte al semestre anterior.

Descripció: Poden acollir-se al bo social elèctric per obtenir un descompte directe en la seva factura elèctrica d’un 25%.
També podran suspendre o modificar de forma temporal i sense costos els seus contractes (electricitat i gas natural), o bé ajornar el pagament de les factures per pagar-les un cop finalitzi l’estat d’alarma i fins un període sis mesos.

[ Enllaços d’interès ]
- Enllaç al Bo Social del Ministeri de Transició Ecològica.
- Recull de mesures matèria d’energia.