AJUDES AL SECTOR CULTURAL

A qui aplica? Entitats, empreses i persones treballadores autònomes.

Descripció: El Departament de Cultura ha engegat el Pla de rescat del sector cultural davant la crisi de la COVID-19, que consisteix en tot un seguit de mesures per protegir el teixit cultural i facilitar-ne la represa de l’activitat. Les mesures s’aniran publicant al portal del pla de rescat del sector culturalPaquet de noves mesures:

Subvencions per compensar les pèrdues per la reducció forçada dels aforaments en espais escènics i musicals, dirigida a persones físiques o jurídiques, que han mantingut les activitats culturals malgrat han patit una reducció forçada de l’aforament. Fins al 3/6/2021. Enllaç al tràmit.


SUBVENCIONS PER ESTABLIMENTS AFECTATS PER LES NOVES RESTRICCIONS

A qui aplica? Persones treballadores autònomes, pimes i microempreses dels sectors de la restauració (bars, restaurants i cafeteries, inclosos aquells que presten la seva activitat dins d’un establiment col·lectiu com poden ser centres comercials o mercats municipals) i d’estètica i bellesa, els parcs infantils privats, l’oci nocturn, i els establiments comercials situats en un centre comercial, afectades per les mesures de tancament per pal·liar el Covid19. 

Descripció: El pagament únic concedit a cada beneficiari serà de 1.500 euros (restauració, estètica i bellesa, i locals de centres comercials); 10.000 euros (oci nocturn, de menys de 10 persones treballadores); 20.000€ (oci nocturn, de 10 o més persones treballadores) i 9.000€ (parcs infantils).

Període de validesa: Oberta la línia per a parcs infantils i oci nocturn fins al 30/12/2020 (enllaç al tràmit). Properament s’obrirà la convocatòria de la resta de línies.  


AJUT A PERSONES AUTÒNOMES I MICROEMPRESES 

A qui aplica? Inscrites al registre d’accés als ajuts per a treballadores i treballadors.

Descripció: Pagament únic de 2.000 euros, compatible amb d’altres de la Generalitat, tret de l’anterior ajut de 2.000€ i els beneficiaris de la convocatòria de subvencions de 2020 per afavorir l’autoocupació de joves inscrits al programa de Garantia Juvenil. El pagament es farà directament al compte corrent durant les properes setmanes (abans de que s’acabin les festes de Nadal), sense necessitat de fer cap altre tràmit. Les resolucions d’atorgament es publicaran a eTauler properament. Més informació


AJUTS PER A EMPRESES DEL SECTOR DE LES FIRES

A qui aplica? Autònoms i pimes, titulars d’empreses d’atraccions o de serveis de restauració vinculats a les fires, i que exerceixen la seva activitat en fires, revetlles i festes majors a la via pública, i que no han pogut desenvolupar la seva activitat. 

Descripció: Pagament únic de 6.000 euros per beneficiari. 

Termini: Les sol·licituds s’hauran de presentar telemàticament, a través del web del CCAM, del 18 al 30 de desembre de 2020. Més informació - Tràmit


REDUCCIÓ DELS LLOGUERS EN ESTABLIMENTS AFECTATS PER LES MESURES SANITÀRIES

A qui aplica? Els arrendataris de locals comercials tancats (bars, restaurants, gimnasos, centres d’estètica, bingos, casinos, sales de joc i ludoteques) o amb l’ús limitat (teatres, comerços, botigues de 24 hores i hotels) per les mesures contra la COVID-19.

Descripció: La norma permet als arrendataris renegocia el lloguer, i en cas de no arribar a un acord, estableix una rebaixa automàtica en el preu del lloguer. Diferencia entre els locals tancats (rebaixa del 50 %) i de les activitats limitades (rebaixa del 50% de la part desaprofitada).


BO SOCIAL ELÈCTRIC PER AUTÒNOMS AFECTATS PER LA CRISI

A qui aplica? Persones treballadores en règim d’autònoms que hagin cessat la seva activitat a causa del coronavirus o l’hagin vist disminuir la seva facturació un 75% respecte al semestre anterior.

Descripció: Poden acollir-se al bo social elèctric per obtenir un descompte directe en la seva factura elèctrica d’un 25%.
També podran suspendre o modificar de forma temporal i sense costos els seus contractes (electricitat i gas natural), o bé ajornar el pagament de les factures per pagar-les un cop finalitzi l’estat d’alarma i fins un període sis mesos.

[ Enllaços d’interès ]
- Enllaç al Bo Social del Ministeri de Transició Ecològica.
- Recull de mesures matèria d’energia.