A nivell municipal, són molts els ajuntaments i dispositius de desenvolupament local que estan anunciant ajudes i mesures concretes. L’Associació Catalana de Municipis recull les mesures aprovades per alguns dels Ajuntaments.

Línia d’ajuts directes al teixit empresarial i comercial del Segrià: El govern de la Generalitat prepara una línia d’ajuts, per un valor estimat de 4 milions d’euros, que es tramitarà a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM). Més informació.

Ajuntament de Les Borges Blanques: Ajuts a persones treballadores per compte aliè de les Borges Blanques afectades per una ERO/ERTO a causa de la crisi sanitària del COVID-19. Enllaç als ajuts.

Ajuntament de Lleida: Ajuts Covid-19 a autònoms i empreses del municipi de Lleida que hagin cessat la seva activitat durant l’estat d’alarma o bé hagin reduït la seva facturació un 50%. La quantia de l’ajut serà del 50% del total de la despesa i/o inversió subvencionable, amb un import màxim de 1.200€ per persona beneficiària. Les activitats del sector turístic i de l’hostaleria i la restauració no s’hi poden acollir (a l’espera d’una convocatòria específica). Termini de presentació: del 21 al 30 de juliol. 

Es poden finançar les despeses/inversions realitzades entre l’1 d’abril 2020 i el 30 de juliol de 2020, en les següents categories:
  • Despeses corrents: quota autònoms, lloguer del local, quota de préstecs...
  • Inversió per a l’adaptació de locals i les instal·lacions per aplicar mesures COVID-19 (despeses en material fungible excloses)
  • Inversions i/o despeses per a la transformació digital de les empreses 

ConvocatòriaBases dels ajutsSol·licitud

Guia per impulsar la reactivació econòmica
- Per a major informació, consulta la web del teu ens local.