FONS PEL COOPERATIVISME CATALÀ

A qui aplica? Cooperatives de Catalunya, federades o que es federin, i sòcies de serveis de Coop57.

Període de validesa: Es podran sol·licitar fins al 30 de juny del 2020, termini que es podrà ampliar en funció del que s'allargui l'estat d'alarma i el confinament ocasionat.

Descripció: Línia de finançament de 2 milions d’euros de Coop57 pel cooperativisme afectat per la crisi sanitària del COVID-19, amb 400.000 euros d’avals que hi destinarà la Fundació Seira. La línia de finançament posa en marxa dos productes financers:
-    Pòlissa de crèdit per cobrir tensions de tresoreria
-    Préstec de liquiditat


LÍNIA DE PRÉSTECS FIARE AMB GARANTÍA FEI 

Línia de préstecs per a empreses amb impacte social, de fins a 500.000€ i una durada d’entre 12 mesos i 10 anys. A través de l’acord amb el Fons Europeu d’Inversions (FEI) es pot accedir a la garantia europea EASI, que cobreix fins al 80% de la inversió sense cost addicional per als clients per a operacions de fins a 10 anys. Més informació

AJUTS EN FORMA DE GARANTIA PER AL FINANÇAMENT DE LES EMPRESES D'ECONOMIA SOCIAL

A qui aplica? Cooperatives, societats laborals, federacions d’entitats de l'ESS, societats agràries de transformació, empreses d'inserció, centres especials de treball, fundacions, associacions de l’ESS i persones físiques en cas d'aportació de capital a entitats amb alguna de les formes previstes.

Període de validesa: Es poden presentar sol·licitud des del 9 de juny de 2020 fins al 31 de desembre de 2022, a través del ICF.

Descripció: Línia de garanties del 80% per facilitar l’accés a préstecs per finançar inversions, circulant, bestretes de contractes amb el sector públic i capitalitzacions de les pròpies empreses.

[ Enllaços d’interès ]
-    Enllaç als ajuts – web ICF
-    Enllaç a les bases


MICROMECENATGE

Goteo posa el servei “Coronazero” de micromecenatge a 0 comissió.

PROGRAMA D’ASSESSORAMENT DE LA FEDERACIÓ DE COOPERATIVES DE TREBALL 

Programa d’orientació per a que les cooperatives federades puguin fer consultes. La Federació finança l’acompanyament amb la xarxa de cooperatives expertes federades:
  • De fins a 8 hores d’orientació econòmica i laboral, orientades a recolzar les cooperatives en la presa de decisions en aquestes difícils setmanes.
  • De fins a 15 hores d’orientació estratègica, per fer una diagnosi dels nous escenaris, re-dissenyar i actualitzar objectius, models, plans i protocols de gestió, entre molts altres elements. (NOVETAT)
     
Cal contactar a la Federació al telèfon 933188162 o escriure a federacio@cooperativestreball.coop i les persones de l’equip derivaran al Programa d’Orientació COVID-19 si la consulta ho requereix.

[Enllaç al programa: Programa d’Orientació COVID-19]


RECURSOS PER A PERSONES MIGRADES

Guia que recull tot un seguit de mesures destinades a persones migrades en relació a l’emergència sanitària del COVID-19. Consulta la guia