MESURES DE SUPORT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA (NOVETAT)

A qui aplica? Microempreses, persones treballadores autònomes i les empreses cooperatives i de l'economia social.

Descripció: Impuls de projectes de transformació digital i de nous models de negoci i activitat econòmica amb l'objectiu del manteniment de l'ocupació i la millora de l'ocupabilitat, afrontar millor els reptes sorgits de la nova realitat socioeconòmica, de manera que es reforci la viabilitat. Dues línies de subvencions diferenciades:

 
 • Ajudes a les microempreses i treballadors autònoms, que ocupin fins a 10 treballadors, i que s'han vist agreujades pels efectes de les mesures preventives i de contenció derivades de la crisi sanitària de la COVID-19. Podran cobrir els costos laborals dels treballadors que formin part de la plantilla, fins a un màxim de 3, per un període de sis mesos des del reinici de l’activitat. La quantia de la subvenció a atorgar és un mòdul econòmic equivalent al 50% del salari mínim interprofessional (capítol IV).
 • Impuls de projectes de transformació digital i de nous models de negoci i activitat econòmica amb l'objectiu del manteniment de l'ocupació i la millora de l'ocupabilitat, afrontar millor els reptes sorgits de la nova realitat socioeconòmica, de manera que es reforci la viabilitat de les microempreses, els treballadors autònoms i les empreses cooperatives i de l'economia social (Capítol V, Línia 1).
 • Mesures de suport a projectes singulars d’intercooperació per a la reactivació socioeconòmica COVID-19 per a empreses cooperatives i de l'economia social. (Capítol V, Línia 2).
[ Enllaços d’interès ]
- Decret 16/2020, capítol V.
- Bases pendents de publicació


#DESSCONFINEM EL COOPERATIVISME DE PONENT

Ponent Coopera, amb la implicació de diferents entitats i organitzacions de l’Economia Social i Solidària de Ponent, ha posat en marxa una campanya de micromecenatge (crowdfunding solidari) a la plataforma Goteo amb l’objectiu de donar suport al teixit cooperatiu del territori en un moment vital per continuar la seva activitat i fer front a la crisi i a la situació d’emergència actual.

La campanya vol reivindicar un model de consum que prioritza les persones per sobre del capital, que dona resposta a la necessitat del territori i dignifica la vida i l'entorn. A més, té l’objectiu de  posar en valor i visibilitzar les cooperatives de Ponent a través dels seus productes de qualitat i proximitat, fent-los emergir com una alternativa real al model agroindustrial actual.
 
Amb la campanya també es vol contribuir a fer front a l’emergència sanitària i es destinarà el 10% de les donacions a ajudar al sector sanitari de Ponent, amb una donació directa a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.

La campanya es gestiona a través de la plataforma de crowdfunding goteo.org, líder en projectes sense ànim de lucre, i té com a objectiu reunir 15.000€ per a generar una caixa de suport que contribuirà directament a mantenir l'activitat de les cooperatives i els seus llocs de treball. 

Enllaç a la campanya de Goteo aquí.


FONS COOPERATIU PER L'EMERGÈNCIA SOCIAL I SANITÀRIA

Diferents organitzacions de l’ESS catalana han impulsat el fons cooperatiu per l'emergència social i sanitària, amb la voluntat d’obrir una primera convocatòria que doni suport econòmic a 26 iniciatives solidàries que aporten solucions directes a l’emergència i requereixen de recursos per la seva sostenibilitat. El fons s'adreça en una primera fase a projectes que estan treballant els següents àmbits:
 • Alimentació: agroecologia i emergència alimentària
 • Tèxtil: material sociosanitari
 • Cures: atenció a l'emergència
 • Construcció: reparacions domèstiques urgents
 • Tecnologia: impressió digital, desenvolupament, programació
MICROMECENATGE

Goteo posa el servei “Coronazero” de micromecenatge a 0 comissió.

PROGRAMA D’ASSESSORAMENT DE LA FEDERACIÓ DE COOPERATIVES DE TREBALL 

Programa d’orientació per a que les cooperatives federades puguin fer consultes. La Federació finança l’acompanyament amb la xarxa de cooperatives expertes federades:
 • De fins a 8 hores d’orientació econòmica i laboral, orientades a recolzar les cooperatives en la presa de decisions en aquestes difícils setmanes.
 • De fins a 15 hores d’orientació estratègica, per fer una diagnosi dels nous escenaris, re-dissenyar i actualitzar objectius, models, plans i protocols de gestió, entre molts altres elements. (NOVETAT)
   
Cal contactar a la Federació al telèfon 933188162 o escriure a federacio@cooperativestreball.coop i les persones de l’equip derivaran al Programa d’Orientació COVID-19 si la consulta ho requereix.

[Enllaç al programa: Programa d’Orientació COVID-19]