directori d'entitats de l'economia social i solidària de Ponent

ENTITATS

Celler Matallonga

Fulleda, Les Garrigue
25411
AFORES-PARTIDA SORTS, S/N  

El celler Matallonga és un petit projecte familiar que neix fruit d’una llarga tradició com a pagesos i viticultors amb un gran respecte per la terra i l’entorn. Conserven vinyes de més de 60 anys que aporten un caràcter propi als vins ecològics que produeixen. Els raïms amb què elaboren els vins provenen de vinyes pròpies situades al mig del bosc entre 500 i 650 m. d’altitud i se n’encarreguen de tot el procés. Mimen les vinyes tenint especial cura en el moment de la verema i de l’elaboració. Tenen 8 hectàrees de vinya que treballen de manera sostenible aplicant l’agricultura ecològica i regenerativa. A part, ofereixen visites enoturístiques acompanyades de degustacions i maridatges amb productores de proximitat.

Xarxes: Facebook, Twitter i Instagram @cellermatallonga

Celler Comalats

Ametlla de Segarra
25217
Carrer Major, 40  

Comalats és un celler de producció familiar que compta amb nou hectàrees i mitja de vinya i elabora vins negres, rosats i blancs naturals i amb la qualificació de vins ecològics del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica.

Xarxes: Facebook, Twitter i Instagram @comalats @casacomalats (allotjament rural)

Cabra catalana

Vilanova de Meià
25735
Carrer església, 12  

Cabra Catalana és un projecte de la iniciativa Cultures Trobades que neix amb l’objectiu de recuperar espècies i varietats del territori de les Terres de Ponent del territori que han anat desapareixent. L’objectiu de Cabra Catalana és recuperar aquesta raça sota criteris agroecològics, de ramaderia extensiva i de sostenibilitat de la vida i de l’entorn, promovent la sobirania alimentària i la cultura del territori. Ofereixen la carn i els iogurts elaborats a través del ramat que tenen a Vilanova de Meià.

Xarxes: Instagram @cabracatalana

Boldú Viticultors

Verdú
25340
Camí de la Ventanolla, sn.  

Celler familiar ubicat al bell mig de la comarca de l’Urgell, a la vila mil·lenària de Verdú. Recollint aquest sentir que ve de lluny, Boldú Viticultors continua cuidant les vinyes amb responsabilitat, de forma ecològica i curosos amb el medi ambient. Fan vi ecològic blanc i negre, però també passejos entre vinyes, explicacions del projecte del Celler i cates.

Xarxes: Facebook i Instagram @bolduviticultors

Aubagueta – formatges ecològics

Biosca
25752
Casa Aubagueta  
L’Aubagueta – formatges ecològics és una explotació ramadera familiar de 300 cabres situada a Biosca, al nord de la Segarra. Fan elaboració artesana de formatges ecològics i mató, amb llet 100% de les seves cabres, de gran qualitat amb certificació CCPAE. Ofereixen visites a la granja, la formatgeria i tast de producte. I venda directa a la formatgeria, a alguns grups de consum i mercats.

Xarxes: Facebook i Instagram @auba

Anècdota

Montgai
25616
Avinguda Generalitat, 23  

Anècdota és un projecte de producció d’oli local i familiar que promou l’olivicultura responsable i cerca establir un nexe més proper entre el món rural i la ciutat.

Xarxes: Instagram @anecdota_rural