És l’hora dels obradors compartits
  • Es presenten dos nous recursos sectorials claus: el nou mapa d’obrador compartits (vídeo explicatiu) i la Guia de Pràctiques Correctes d’Higiene per Obradors Compartits.
  • Els obradors compartits de Ponent es donen cita i reflexionen sobre l’esta d’aquestes infraestructures al seu territori.
Ponent Coopera organitza el proper dimarts 22 juny a les 18.00h una jornada online sobre obradors compartits. Però no és una jornada més, perquè a la primera part s’hi presenten en primícia dos nous recursos claus del sector: el nou mapa d’obradors compartits i la Guia de Pràctiques Correctes d’Higiene per Obradors Compartits. I perquè en la segona part es realitzar la primera trobada sectorial d’experiències de Ponent, territori que despunta en iniciatives d’obradors compartits i en la seva dinamització.

La cooperativa Tres Cadires d’Arbeca, amb la col·laboració d’un grup motor sectorial i de Komun, Neus Monllor, Leader Ponent, ARCA, Conca Activa i el SOC, ha realitzat un nou mapa dels obradors compartits de Catalunya. Una nova versió en codi obert, més completa i autogestionada pels propis obradors, i que vol ser també un punt de trobada del sector gràcies a l’arxiu documental i de preguntes freqüents que inclou. D’aquesta manera, l’eina vol facilitar que obradors i potencials usuaris es trobin i resolguin els seus dubtes, i es creïn nous obradors compartits.

D’altra banda, Helena Cañas, llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments, ha realitzat com a treball final de grau la redacció de la Guia de Pràctiques Correctes d’Higiene per Obradors Compartits reconeguda oficialment per l’ACSA, l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària. Es un recurs que no existia fins ara i que serà de gran ajuda pel sector, que no disposa de cap mena de normativa específica. La guia de pràctiques correctes d’higiene es un eina que ha d’ajudar a aplicar els autocontrols als obradors compartits, exposant els requisits i registres per tal de demostrar el compliment de la normativa vigent i garantir la qualitat i seguretat alimentaria dels aliments que s’hi produeixin.

Finalment, la jornada convida als obradors compartits existents de Ponent i també a les iniciatives en construcció a una taula rodona sectorial local, per agafar perspectiva i analitzar la situació a Ponent d’aquestes infraestructures col·lectives. I és que aquest territori és pioner en la matèria al nostre país, amb diversos obradors ja en funcionament i d’altres en camí. A més, des de Ponent Coopera i Tres Cadires fa dos anys que es dinamitza la matèria, primer amb el primer curs d’obradors compartits, i després creant el mapa i el grup de Telegram on s’organitza el sector. Ara Tres Cadires presenta nova versió del mapa i Ponent Coopera organitza aquesta jornada.

És doncs un moment de gran efervescència dels obradors compartits, que després d’uns anys d’eclosionar amb força al nostre país, ara veuen com el sector es comença a organitzar i a dotar de recursos propis, centralitzats i fàcilment accessibles. La petita transformació agroecològica pica a la porta.
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Configuració