REEIXIM L'OESST

Programa de suport per a la creació de noves cooperatives a Ponent

Formació gratuïta i més de 10.000 € en premis

 
Reeixim L'OESST és un projecte per l’impuls i la creació de noves cooperatives a Ponent per reactivar el teixit socioeconòmic del territori.

Aquesta iniciativa consta d’una formació pràctica adreçada a totes les persones interessades a crear una cooperativa i de finançament a través dels premis L’OESST que organitza Ponent Coopera i altres vies existents.


EL PROGRAMA NO TÉ CAP COST PER A LES PERSONES PARTICIPANTS

Reeixim L'OESST és un projecte de Ponent Coopera, amb la col·laboració de Leader Ponent, els Consells Comarcals de l’Urgell i la Noguera i el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.

OBJECTIUS

• Promocionar la fórmula jurídica de la cooperativa com a model empresarial.
• Crear noves oportunitats i llocs de treball al territori.
• Generar projectes d’Economia Social i Solidària que promouen el benestar de la ciutadania i la transformació social.
• Impulsar projectes innovadors en el territori.


PER QUÈ APOSTEM PER LA FORMA COOPERATIVA?

La forma cooperativa és una manera de concebre i organitzar el treball col·lectivament des de l'autonomia, la igualtat i el suport mutu entre treballadors i treballadores.

La cooperativa és una bona eina per a crear col·lectivament una economia basada en les persones, i no en el capital. Té la finalitat de satisfer les necessitats dels qui la componen (siguin de tipus laboral, social o cultural), i posa en pràctica els valors cooperatius del respecte mutu, la solidaritat, la responsabilitat i el treball col·lectiu, entre d'altres.

Una cooperativa de treball associat és una empresa basada en les persones, que persegueix la generació de treball i la creació de riquesa, per a les persones que hi treballen i per l'entorn en el qual actuen. La seva base democràtica, l'equitat, el respecte vers l'entorn, la presa de decisions en funció de la participació en l'activitat cooperativitzada i no en funció del capital, són algunes de les característiques que la converteixen, més enllà de generar activitat econòmica, en una eina de transformació social que dona resposta als reptes socioeconòmics del territori.

Per altra banda, gràcies a aquestes característiques, han demostrat ser una forma empresarial amb una elevada capacitat de resiliència en temps de crisi, independentment del seu sector d'activitat.