Matchfunding de 40.000€ o més per l’impuls i la creació de noves cooperatives a Ponent per reactivar el teixit socioeconòmic del territori.   

El matchfunding és un micromecenatge publicoprivat a través de la plataforma Goteo.org on els Consells Comarcals de Ponent (Segrià, Garrigues, Urgell, Pla d’Urgell i Noguera) igualaran amb un fons públic, fins a 4.000 € per comarca, les aportacions que faci la ciutadania als projectes emprenedors.
  
La convocatòria de Reeixim L’OESST està dissenyada per tal que els 5 projectes guanyadors, un projecte per cada comarca participant, puguin arribar a aconseguir un finançament de 8.000€ o més en el procés de micromecenatge entre les aportacions privades i públiques.

Un cop escollits els projectes, aquests rebran una formació i acompanyament intensiu durant l'octubre de 2024 per part de la Fundació Goteo, per dissenyar les respectives campanyes de comunicació i micromecentatge, necessaris per poder assolir l’objectiu de finançament mínim (almenys uns 4.000€) dels respectius projectes.


COM FUNCIONA?

1. Presentació de candidatures dels projectes al Matchfunding

Durant els mesos de juliol i agost, s’obrirà el concurs on les iniciatives podreu presentar el vostre projecte definitiu perquè un jurat el valori i esculli les cinc idees guanyadores.

2. Selecció dels 5 projectes

El jurat procedirà a la valoració i selecció dels projectes, en funció de les bases previstes.

3. Preparació de les campanyes de recollida de fons dels projectes

Els projectes seleccionats rebran una formació especialitzada per part de la Fundació Goteo per articular el pla de comunicació previ al llançament de la campanya de matchfunding, així com un acompanyament personalitzat per desenvolupar el projecte per part dels tècnics de Ponent Coopera.

4. Activació de les campanyes de Matchfunding

Les respectives campanyes de recollida de fons de micro-mecenatge es realitzaran en la plataforma Goteo.org, en un canal habilitat per a l’ocasió.


REQUISITS PER PARTICIPAR
 
  • Plantejar una iniciativa econòmica/empresarial que es vulgui desenvolupar segons els criteris de l’Economia Social i Solidària.
  • Optar per la forma jurídica de cooperativa, de qualsevol de les classes de cooperatives contemplades per la Llei 12/2015.
  • Estar localitzat (tenir la seu social) en qualsevol de les següents comarques de Ponent: la Noguera, les Garrigues, el Pla d’Urgell, l’Urgell o el Segrià.
  • Tenir la determinació de constituir-se formalment per tal de rebre el finançament aconseguit a la campanya de matchfunding. Poden participar-hi també aquells projectes que hagin estat constituïts durant l’any de la convocatòria dels premis Reeixim L'OESST.
  • Poden participar també projectes de transformació o de relleu cooperatiu.
  • Estigui impulsat per un mínim de dues persones físiques, majors de 18 anys, que seran les sòcies fundadores de la cooperativa. En el cas d’optar per una cooperativa de consumidors i usuaris, el nombre mínim de persones serà de 10 persones, físiques o jurídiques.
  • No haver estat escollit guanyador de cap edició anterior dels Premis L’OESST convocats per Ponent Coopera.

QUINS PASSOS HE DE SEGUIR PER INSCRIURE'M?
 
  • Descarregar-se i complimentar el formulari/model de participació, que trobareu al web de Ponent Coopera.
  • Posteriorment, caldrà enviar-lo, conjuntament amb el CV de cada una de les persones impulsores.
  • Si es considera oportú, els projectes poden enviar qualsevol altre document o annex que evidenciï el treball de planificació que hagi pogut fer l’equip impulsor fins a la data, aportant informació no obligatòria que podria ser valorada positivament per part del jurat, en cas de ser adequada.

QUINA ÉS LA DATA LÍMIT D'INSCRIPCIONS?

La convocatòria es publicarà i s’obrirà al web de Ponent Coopera el dilluns 15 de juliol del 2024, i estarà oberta fins el divendres 13 de setembre de 2024, a les 23:59 h.

Per a més informació o qualsevol dubte relacionat amb la convocatòria i el procés, podeu escriure a la direcció de correu electrònic a info@ponentcoopera.cat.
 
DESCARREGA EL FORMULARI

Descarrega el formulari PDF

✎ FORMULARI 2024


DESCARREGA LES BASES

Descarrega les bases de la convocatòria

✎ BASES 2024

CONVOCATÒRIA PER AL MATCHFUNDING DE REEIXIM L'OESST 2024
1. DESCARREGAR EL FORMULARI

2. RESPONEU-LO I DESEU ELS CANVIS.

3. PUJAR AL SEGÜENT FORMULARI, JUNTAMENT AMB LES DADES DE CONTACTE.

 
És imprescindible adjuntar al formulari el CV de cada una de les persones impulsores. A més a més, és recomanable adjuntar qualsevol document o annex que evidenciï el treball de planificació que hagi pogut fer l’equip impulsor fins a la data, com poden ser l’aportació de dades econòmic-financeres, estudi de mercat, exercici canvas, pla d’empresa, etc. (Aquesta informació no és obligatòria però es valorarà positivament per part del jurat).