La segona edició de Reeixim L’OESST donarà suport a projectes cooperatius de cinc comarques amb una campanya de matchfunding
  • Un projecte per l’impuls i la creació de noves cooperatives a Ponent per reactivar el teixit socioeconòmic del territori, que combina un itinerari formatiu gratuït i un matchfunding.

Amb l’objectiu de crear noves oportunitats i llocs de treball al territori, Ponent Coopera i 5 Consells Comarcals de Ponent (Segrià, Garrigues, Urgell, Pla d’Urgell i Noguera) engeguen una nova edició del projecte Reeixim L’OESST. Aquesta iniciativa consta d'un programa formatiu gratuït adreçat a totes les persones interessades a crear una cooperativa i de matchfunding, un micromecenatge publicoprivat a través de la plataforma Goteo.org on el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i els consells comarcals que participen igualaran amb un fons públic de 20.000 €, fins a 4.000 € per comarca, les aportacions que faci la ciutadania als projectes emprenedors. Es preveu repartir 40.000€ o més en un màxim de 5 projectes que s’escolliran en funció de les bases previstes.

La convocatòria de Reeixim L’OESST està dissenyada per tal que els 5 projectes guanyadors, un projecte per cada comarca participant, puguin arribar a aconseguir un finançament de 8.000€ o més en el procés de micromecenatge entre les aportacions privades i públiques.

Aquesta segona edició està adreçada a persones emprenedores i col·lectius que tinguin una idea i vulguin iniciar un projecte empresarial cooperatiu en alguna de les comarques participants de Ponent. L’itinerari formatiu s’iniciarà el proper 8 de maig i constarà de 8 sessions de tres hores que es realitzaran setmanalment en format virtual. L’itinerari estarà especialitzat en l’elaboració del pla d’empresa on els tècnics de Ponent Coopera acompanyaran a les persones participants a iniciar els seus projectes empresarials a través de la fórmula jurídica de la cooperativa, i es vincularà a la línia d’accés al finançament a través del mètode matchfunding.
Durant els mesos de juliol i agost, s’obrirà el concurs on les iniciatives podran presentar el seu projecte definitiu perquè un jurat el valori i esculli les cinc idees guanyadores, un projecte per comarca.

Un cop escollits els projectes, aquests rebran una formació i acompanyament intensiu durant el mes d’octubre de 2024 per part de la Fundació Goteo, per dissenyar les respectives campanyes de comunicació i micromecentatge, necessaris per poder assolir l’objectiu de finançament mínim (almenys uns 4.000€) dels respectius projectes.

Reeixim L'OESST és un projecte promogut per Ponent Coopera, amb el suport dels Consells Comarcals del Segrià, les Garrigues, l’Urgell, el Pla d'Urgell i la Noguera, el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i Leader Ponent.

Més informació a
ponentcoopera.cat

Arrela’t al Pirineu i Aran

Reeixim L’OESST segueix els passos del projecte “Matchfunding Arrela’t al Pirineu i Aran”, que va sorgir a l’any 2020 i ja compta amb tres edicions sent un èxit rotund. El projecte, és una campanya de finançament col·lectiu que pretén activar projectes amb retorn social a les sis comarques de l’Alt Pirineu i Aran. En aquesta acció, les administracions complementen amb un fons públic de 24.000€ les aportacions que la ciutadania fa a través de la plataforma de micromecenatge Goteo.org.
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Acceptar Rebutjar Gestionar Galetes