Ponent Coopera es reuneix amb el conseller d'Exteriors, Bernat Solé, en la seva visita a Tàrrega
  • El conseller d’Exteriors, Bernat Solé, ha posat Ponent Coopera i Cartaes de Tàrrega com a referents dels objectius de desenvolupament sostenible que persegueix l’Agenda 2030.

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha visitat aquest divendres les instal·lacions de Ponent Coopera i Cartaes, a Tàrrega, on s’ha reunit amb els seus equips per conèixer la seva tasca i explorar vies de col·laboració en el marc de l’Agenda 2030.

El conseller Solé ha pogut conèixer de primera mà el projecte de foment i promoció de l'economia social, solidària i cooperativa de Ponent Coopera. El conseller s’ha reunit amb el coordinador de l’equip tècnic de Ponent Coopera, Marcel Vidal, i representants de les entitats que la conformen, com el president de Quàlia, Lluís Nadal, i la directora gerent del Grup Alba, Maite Trepat.


Des de la capital de l’Urgell, Solé ha remarcat que tant Ponent Coopera com Cartaes “són dos exemples de la necessitat d'avançar cap a un model més resilient”. També ha destacat que totes dues organitzacions encarnen els valors associats a l’Agenda 2030, i hi treballen de manera alineada: “creant aliances, posant les persones al centre, potenciant un consum responsable, l'economia circular, garantint la igualtat d'oportunitats i uns salaris dignes”.

El conseller els ha donat a conèixer el projecte de l’Aliança Catalunya 2030, impulsat des del Govern, que agrupa entitats del món local, econòmic, universitari o sindical d’arreu del país compromeses a assolir els 17 Objectius per al Desenvolupament Sostenible fixats per les Nacions Unides. “Cal estendre l’Agenda 2030 arreu del territori”, ha defensat Solé, que ha remarcat el compromís del Govern per “potenciar el rol del municipalisme i les entitats” en el procés per fer-la realitat.

A més del conseller, han participat en la visita el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, el director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible, Arnau Queralt, i l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan. També hi han estat presents la diputada portaveu d’ERC a la Diputació de Lleida i regidora de l’Ajuntament de Cervera, Mercè Carulla, i la regidora de Governació, Seguretat i Promoció Econòmica de Tàrrega, Núria Robert.
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Configuració