Ponent Coopera i la Federació de Cooperatives de Treball presenten les 10 mesures per cooperativitzar els municipis
• L’objectiu d’aquesta iniciativa és fer arribar el decàleg a tots els partits polítics perquè en els seus programes electorals incloguin mesures per fomentar i promoure iniciatives basades en el cooperativisme i l’Economia Social i Solidària

• Després de la presentació, els representants dels partits polítics han pogut debatre i exposar les seves propostes en Economia Social i com aplicaran les mesures als seus programes electorals.

Aquest matí s’ha dut a terme a la Cambra de Comerç de Lleida la presentació i debat de les “10 mesures per cooperativitzar els municipis”, un decàleg elaborat per la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya. Una proposta concreta per tal d'impulsar les cooperatives amb la col·laboració dels ajuntaments, de cara a les eleccions municipals del 26 de maig.

Amb aquest document es pretén que els diferents partits polítics que el pròxim 26 d’abril concorreran a les eleccions municipals incloguin mesures de foment i promoció d’iniciatives socioeconòmiques basades en la propietat col·lectiva, la gestió democràtica, la limitació del lucre, l’arrelament territorial i el servei al bé comú. En definitiva, que promoguin accions i polítiques per incentivar el cooperativisme i l’Economia Social i Solidària (ESS). 

Després de la presentació, els representants dels partits polítics: Sonia Martínez del Comú de Lleida, Pau Juvillà de Crida per Lleida - CUP, Cristina Moron de PSC Lleida, Anna Costa d’ERC Lleida i Marisa Xandri de PP Lleida, han pogut debatre i exposar les seves propostes en Economia Social i com aplicaran les mesures als seus programes electorals. Tots els candidats han estat d’acord que cal impulsar el cooperativisme a nivell municipal perquè en els últims anys s’ha demostrat que és una alternativa sòlida i en creixement, i que intentaran aplicar les mesures presentades als seus programes, així com promoure la cessió d’ús d’espais públics per al benefici col·lectiu i ciutadà. Per la seva banda, Pau Juvillà ha remarcat que pel que fa al programa electoral de la Crida per Lleida ja s’incorporen la majoria de les mesures plantejades i assumiran les que faltin. « El cooperativisme és un eix troncal i fonamental per les polítiques públiques », ha destacat Juvillà. Sonia Martínez del Comú de Lleida ha afegit que « el dret a l’accés a l’habitatge és un aspecte fonamental dins del nostre programa. Activarem vivendes i solars en desús a través de les cooperatives d’usuaris, perquè la ciutat per viure la farem des de l’Economia Social i Solidària i el cooperativisme ».

Pots consultar la nota de premsa aquí.
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Configuració