Una vintena de persones del sector cultural de Lleida s’apleguen en la 1a Taula Territorial de Cultura de l’ESS
  • La trobada, organitzada per Ponent Coopera, va servir per presentar cinc experiències del sector de la cultura de Ponent i un d’Euskal Herria i per debatre les necessitats de les entitats i possible línies futures a treballar.
  • La Taula Territorial es va celebrar a La Baula i va acollir una vintena de persones que formen part del sector cultural de Lleida.

Ponent Coopera va organitzar ahir a la tarda la “1a Taula Territorial de Cultura: Cooperativisme, Economia Social i Solidària” a La Baula amb la participació d’una vintena de persones que formen part del sector cultural de Lleida. Des de Ponent Coopera hi ha la voluntat de facilitar trobades sectorials del món cultural per poder promocionar el cooperativisme i l’Economia Social i Solidària, i donar a conèixer alternatives al món capitalista. Un espai de reflexió i treball conjunt per definir de forma col·lectiva els eixos, reptes i estratègies que emmarquin la cultura al territori de Ponent.

En aquesta primera trobada es van poder conèixer sis experiències culturals diferents del món de l’Economia Social i Solidària per tal de mostrar diferents realitats empresarials i territorials. D'aquesta manera, les persones participants van poder conversar i conèixer de més a prop aquestes iniciatives, que representen una alternativa en la societat actual. L’acte va ser moderat per Margarida Troguet, gestora escènica curatorial i comisaria independent en l’àmbit de les arts en viu i vicepresidenta del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts de Catalunya, CONCA.




En concret, es va presentar el Festival Enre9, festival  d'arts  escèniques  a  La  Zona  09  de  Lleida  (Mariola, Turó  de  Gardeny  i  Blocs  Joan  Carles), amb 4 dies de programació al carrer que combinaran arts escèniques professionals (teatre, circ, dansa, música,...) amb altres expressions artístiques sorgides dels mateixos col·lectius i veïnat.

Festival NATURES, festival que gira al voltant de propostes artístiques de les arts plàstiques, la dansa i la performance art en relació amb la natura i, concretament, amb el paisatge rural de l’Alzina de l’Aguda, a la Noguera.

Kulturaz, cooperativa popular d'Euskal Herria que té com a objectiu promoure la cultura en el seu  conjunt. Treballen per a fomentar la visibilitat, la creativitat i la transmissió de la cultura. Gestionen el centre cultural Sanagustin, la sala cultural Soreasu i el centre de creació artística Dinamoa. 

Festival Itinera, projecte creat entre l'Associació de Micropobles de Catalunya i Aktive, amb l’objectiu de donar a conèixer els micropobles i els seus encants acompanyats de música de qualitat en petit format. 

Espai Marbi, un espai de co-working, de creació, taller i oficines de projectes culturals a Lleida. Impulsat per les companyies Campi Qui Pugui, Zum Zum Teatre i Plàncton, acull també la seu de l’associació professional de teatre per a tots els públics (TTP) així com altres companyies i professionals del sector artístic. 

Viladona, projecte de Vilanova de Bellpuig que pretén que l’extensió del feminisme a nivell cultural passi de la teoria a la pràctica, amb un seguit d’actes culturals centrats en actuacions i tallers de varies disciplines artístiques.

Per acabar, es va realitzar un debat entre totes les persones assistents per detectar necessitats compartides del sector i possibles línies futures a treballar.


 
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Acceptar Rebutjar Gestionar Galetes