Felix Finkbeiner, fundador de Plant for the Planet i els projectes Ethical Time i ImaGym protagonistes de la jornada d'emprenedoria Llavors de futur impulsada pel Grup Alba i Ponent Coopera
  • A la jornada hi han participat 400 joves dels diferents instituts i escoles de Tàrrega. 
  • S'han donat a conèixer 3 iniciatives emprenedores que lluiten contra el canvi climàtic i aposten pel consum responsable i l'eficiència energètica. 
  • També s'han donat els premis del Concurs d'Idees emprenedores a 3 projectes presentats per joves de Tàrrega.
  • Al finalitzar la jornada un grup de 15 joves han participat a la plantada d'arbres impulsada pel Grup Borges amb la presència del fundador de Plant for the Planet. 
El Teatre Ateneu de Tàrrega ha acollit aquest divendres 25 d'octubre a 400 joves de 4rt d'ESO, batxillerat i cicles formatius dels instituts de Tàrrega a la 3a Jornada Llavors de Futur d'Emprenedoria Social Jove que aquest any ha tingut un fil conductor molt clar: el canvi climàtic i el consum responsable. L'objectiu de la jornada és promoure l'emprenedoria a partir de conèixer experiències d'altres joves que han portat a terme idees transformadores en el seu entorn. 

La sorpresa d'aquest any ha estat la presència de Felix Finkbeiner, ecologista alemany i fundador de l'organització internacional en defensa del medi ambient Plant for the Planet. Finkbeiner ha explicat que tot va començar amb 9 anys amb un treball a classe i que, motivats amb la idea de canviar el món, es va proposar el repte de plantar 1 bilió d'arbres a tot el món. Ara amb 21 anys, té projectes impulsats a moltíssims països i a través de la seva fundació està formant a joves, perquè siguin ambaixadors d'aquesta causa i promovent plantades d'arbres com la que s'ha fet avui al finalitzar la jornada. 

Coincidint amb la seva visita, l’empresa Borges ha organitzat una plantada d’arbres fruiters a la finca Mas de Colom, donant així el tret de sortida al Pla d’Acció de la Biodiversitat que es durà a terme a la finca. En aquesta plantada hi han participat una quinzena de joves representants dels instituts de Tàrrega. 

A la jornada també s'ha pogut escoltar l'experiència d'Ignasi Eiriz, fundador i SEO de la plataforma i App de roba sostenible Ethical Time. Una web que permet conèixer establiments i marques de roba feta des d'un punt de vista ètic i respectuós amb el medi ambient i amb els drets laborals. 

I en tercer i últim lloc s'ha presentat ImaGym, una de les idees finalistes al concurs internacional Go Green in the city celebrat aquest mateix octubre a Barcelona impulsada per Romina Belén i Alejandra Carrillo. Aquestes joves estudiants han plantejat un nou model de gimnàs que pot generar energia a través dels aparells de fitness. Després aquesta energia es fa arribar a territoris amb més pobresa energètica. 

Finalment, a la jornada d'avui s'han lliurat els premis del Concurs d'Idees Emprenedores. El primer premi del concurs ha estat per Ares Inglada amb el projecte "TàrregActiva", una app per promoure activitats, voluntariat, notificar incidències i amb la possibilitat de guanyar punts i canviar-los per avantatges. El segon premi ha estat per Arnau Bofarull i Eloi Bobet amb el projecte "Creixem junts" dirigit a donar suport a gent gran amb situació de vulnerabilitat; i per últim el 3r premi ha estat per Ivan Teruel i Joan Carles Abraham amb el projecte "Al teu costat" dirigit també a gent gran.

La jornada, presentada per l'actor Marc Homs, ha servit per llençar un missatge molt clar als joves sobre la capacitat que tenen per emprendre projectes, idees i portar-les a terme, tal i com han fet els protagonistes de les experiències presentades. 

Sobre Llavors de Futur
Llavors de Futur és un projecte impulsat pel Grup Alba i Ponent Coopera, en col·laboració amb l’Ajuntament de Tàrrega i diferents entitats socials de la població, per reconèixer la figura de Mossèn Josep Garriga, rector de la Parròquia de Tàrrega durant 37 anys i impulsor de nombroses iniciatives socials que treballen per a les persones amb més dificultats.
Llavors de Futur neix dels valors que va promoure i que alhora comparteixen moltes de les entitats que va ajudar a impulsar: el compromís social amb les persones i el territori; emprenedoria i innovació; responsabilitat; justícia social i solidaritat, entre altres.
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Configuració