Ponent Coopera ha atès 1.995 persones interessades en el cooperativisme durant el 2018
L'equip tècnic de Ponent Coopera amb els representants de les cooperatives que en formen part.

• Les tasques d'assessorament han permès l’acompanyament de 31 projectes cooperatius i entitats de l’economia social i s'ha inserit laboralment a 24 persones.

• Ponent Coopera inicia el seu segon any d’activitat i seguirà actuant com a servei de referència del programa Aracoop a Ponent per crear i impulsar llocs de treball vinculats al cooperativisme i promoure l’economia social.

• Les cooperatives Les Obagues i Btactic s’incorporen a les altres cinc que gestionen des de l’any passat l’Ateneu Cooperatiu de les terres de Lleida.Ponent Coopera ja ha començat a treballar en el seu segon any d’activitat. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat ha renovat per segon any consecutiu la seva confiança en l'Ateneu Cooperatiu de les terres de Lleida per continuar la seva tasca de foment del cooperativisme i de l'economia social i solidària en aquest territori durant un any més.

Ho fa després d’haver tancat el seu primer any amb l’acompanyament de 31 projectes cooperatius i entitats de l’economia social a les sis comarques de Ponent (Segrià, Noguera, Pla d’Urgell, Urgell, Segarra i Garrigues), que va comportar la creació de 24 nous llocs de treball al llarg del 2018. Durant aquest any les accions impulsades des de Ponent Coopera han generat interès en un total de 1.995 persones que han participat en totes les activitats que ha desenvolupat.

De totes les activitats realitzades al llarg del 2018 en destaquem algunes, com són:

El conveni de col·laboració amb la Universitat de Lleida que ha permès la creació i realització del Títol d’especialització en Economia Social i Solidària, i la creació del grup ICE d’Economia Social i Solidària a la UdL amb la participació d’una vintena de docents de Ponent, que ha permès donar eines al professorat per treballar la forma cooperativa a l'aula, així com en dinamitzar cooperatives d'alumnes.
S’han fet diverses sessions sectorials amb persones interessades en les cooperatives d’habitatge o de consum, especialment de l’àmbit agroalimentari, o amb assessories, gestories o consultories, o altres tipus de prescriptors, com les oficines de desenvolupament local i promoció econòmica de les diferents administracions locals i que treballen o tenen interès per fer-ho amb persones emprenedores que volen constituir una cooperativa.

Així mateix, s’han realitzat 30 tallers de formació per a alumnes de l’etapa obligatòria i postobligatòria de diferents instituts de Ponent i la coorganització de la 2a edició de la Jornada Llavors de Futur que va inspirar 400 alumnes dels instituts de Tàrrega a emprendre idees innovadores i amb impacte social. 

Des de l’Ateneu, però, també s’ha fet una tasca de recerca i divulgació per fer una fotografia exacta de l’estat de l’economia social i solidària en el territori, a més de destacar-ne algunes de les bones pràctiques. Així, es va fer una primera i completa Diagnosi de l’Economia Social i Solidària a les terres de Ponent, un Mapa de l’Economia Social i Solidària de Ponent que punteja totes les iniciatives existents i un Catàleg de Bones Pràctiques que inclou una fitxa de 10 entitats de l’economia social i solidària d’aquest territori. Totes tres eines són disponibles a la pàgina web de l’Ateneu.

Ponent Coopera disposa d’una oficina de treball al Viver d’Empreses de Tàrrega (Cal Trepat), però des del primer dia s’ha mostrat la predisposició, i així s’ha fet, de traslladar l’acció a qualsevol punt de Ponent on es requerís la seva presència.

Les Obagues i Btactic s’incorporen a l’equip d’entitats que gestionen l’Ateneu

L’Ateneu durant el primer any ha estat gestionat per les cinc entitats que el van impulsar (Associació Alba, l’Olivera Cooperativa, Tres Cadires, La Cuina del Comú i El Risell) i la novetat és que aquest 2019 també s’hi incorporen les cooperatives Les Obagues i Btactic, a més d’un equip tècnic format per set persones. 

Com a novetat per aquest segon any d’activitat, es preveu realitzar la 1a Fira d’Economia Social i Solidària de Ponent, i fomentar la intercooperació i la visibilització de la feina que fan al territori les entitats de l’economia social i solidària de les terres de Lleida.

Pots consultar la nota de premsa aquí.
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Configuració