Ponent Coopera i l’Ajuntament de Lleida s’emplacen a col·laborar per tal d’impulsar l’Economia Social i Solidària a la ciutat de Lleida
  • L’Ateneu Cooperatiu té l’objectiu de fomentar l’economia social al territori i reforçar-hi la creació de noves cooperatives i ocupació estable i de qualitat.
Els tècnics de Ponent Coopera, Anna Maria Capdevila i Marcel Vidal es van reunir ahir amb la regidora de Polítiques per als Drets Socials de l’Ajuntament de Lleida, Regina Cairol, per tal de donar a conèixer la tasca que es duu a terme des de l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de Lleida i per tal d’explorar possibles col·laboracions per fomentar l’Economia Social, Solidària i Cooperativa a la ciutat de Lleida.

Ponent Coopera és un dels 14 ateneus de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius promoguda pel Departament de Treballs, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i té entre els seus objectius la promoció de l’emprenedoria cooperativa i donar a conèixer i impulsar l’economia social, el tercer sector i les cooperatives, un model d'economia transformadora que dona resposta a la necessitat del territori, genera riquesa i ocupació estable i de qualitat. En aquest sentit, s’ha acordat que Ponent Coopera realitzarà una formació sobre Economia Social i Cooperativisme als tècnics municipals de les diferents regidories per tal de que puguin identificar casos on sigui favorable fomentar aquest tipus d’economia que dignifica la vida de les persones. 

Des de la Paeria hi ha la voluntat de treballar en aquesta línia i es va constatar que hi ha molts projectes en els qual es podrà col·laborar conjuntament a partir d’ara, com per exemple en les alternatives d’accés a l’habitatge o les oportunitats laborals de les persones en situacions de vulnerabilitat. 

Ponent Coopera també va exposar la necessitat de treballar coordinadament sobretot en aquells projectes que per la situació de les persones que el poden impulsar requereixen una atenció especial per tal de poder cobrir necessitats prèvies a la creació de la cooperativa, com és el cas del projecte al barri de la Mariola, que pretén crear una cooperativa per generar llocs de treball de qualitat per als veïns i les veïnes del barri. Des de l’Ajuntament van mostrar-se predisposades en poder liderar projectes d'aquesta índole i poder-los desenvolupar amb una xarxa d'agents el més àmplia possible.
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Configuració