Ponent Coopera organitza una jornada per promoure nous projectes d’Economia Social i Solidària amb les administracions locals
Imatge d'arxiu de Ponent Coopera
 
  • L’objectiu és donar a conèixer a les administracions locals diferents recursos que ofereixen Ponent Coopera i la XMESS per tal de poder impulsar conjuntament nous projectes als municipis de Ponent.

El proper dimarts 20 de setembre, la Llotja de Bellpuig acollirà la jornada Vols impulsar un projecte d'economia social al teu municipi?, organitzada per Ponent Coopera, amb la finalitat de donar a conèixer a les administracions locals diferents recursos que ofereixen l’ateneu cooperatiu i la XMESS per tal de poder impulsar conjuntament nous projectes als municipis de Ponent. La sessió està adreçada a càrrecs electes i personal tècnic de l’Administració local.

La jornada començarà a les 10h amb la presentació de l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de Lleida, Ponent Coopera, i els recursos que pot oferir a les administracions per impulsar projectes als seus municipis. Tot seguit, Xavier Rubio Cano, Cap del departament d’Economia social de l’Ajuntament de Barcelona, presentarà la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària, XMESS, que compta amb 50 municipis adherits, i a la qual Tàrrega, Bellpuig, Lleida, Cervera i Algerri ja en formen part. Aquesta Xarxa té el doble objectiu de potenciar i consolidar aquest model a través d’estratègies comunes, així com compartir bones pràctiques i accions entre els membres. 

Posteriorment, les regidores d’alguns consistoris de Ponent membres de la XMESS, explicaran la seva experiència i les polítiques públiques que han dut a terme sobre Economia Social i Solidària. Istria Molinero, regidoria d’igualtat de l’Ajuntament de Bellpuig, presentarà l’experiència d’impulsar una cooperativa destinada als serveis de cures i atenció a les persones a Bellpuig. Ignasi Amor, regidor de joventut, festes i tradicions de la Paeria de Lleida, presentarà el programa FEMCOOP destinat a la promoció de l’emprenedoria de projectes d’Economia Social a la ciutat de Lleida. I Mireia Brandon, regidora de polítiques feministes i LGTBI de la Paeria de Cervera, també presentarà l’experiència d’impulsar una cooperativa destinada als serveis de cures i atenció a les persones a Cervera.

Tancarà l’acte una dinàmica per recollir les necessitats que tenen les administracions locals en diferents àmbits i veure com es poden treballar des de l’Economia Social i Solidària. L’ESS té la capacitat per resoldre les necessitats que tenen els municipis, que el mercat no soluciona perquè no es prou rentable, mitjançant l'impuls de projectes col·lectius, democràtics i que posen les persones al centre.

La jornada serà en format presencial i cal inscripció prèvia en el següent enllaç.

 
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Configuració