Ponent Coopera vol enfortir el comerç local amb el Cooperativisme i l’Economia Social i Solidària
  • La jornada “Enfortiment del comerç local amb el cooperativisme i l’Economia Social i Solidària” serà el proper 4 d'octubre a les 15:30h i comptarà amb la participació de tres experiències: Reus Compra Responsable, Territori de Masies i FedeFarma.

El proper dilluns 4 d’octubre, a les 15:30h, Ponent Coopera organitza la jornada “Enfortiment del comerç local amb el cooperativisme i l’Economia Social i Solidària”. La jornada pretén donar a conèixer diferents experiències de cooperativisme entre empreses i com aquestes amb diverses estratègies, donen resposta a alguns dels reptes que actualment travessa el Comerç Local. 

Davant d'alguns reptes com el comerç en línia, la digitalització o la importància de la comunicació en la societat actual, el cooperativisme pot aportar sortides des de l'organització de serveis per als comerciants, petits empresaris i tots aquells professionals del turisme rural. Les cooperatives de servei s'utilitzen per a l'organització d'autònoms i petits negocis que malgrat que comparteixen necessitats específiques no tenen per què compartir tota una estructura empresarial.

L'organització de la logística, els serveis comunicatius, les compres conjuntes o l'organització d'activitats culturals per a atraure visitants són algunes de les activitats que es presentaran en aquesta trobada. 

La jornada, que es realitzarà de manera virtual, començarà a les 15:30h amb la presentació a càrrec de Ramon Boixadera, director del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida. Seguidament, Ponent Coopera farà una introducció sobre el cooperativisme com a eina d’enfortiment del comerç local i a continuació es presentaran tres experiències cooperatives que enforteixen els comerços locals en format de taula rodona.

Les experiències de la taula rodona busquen mostrar diferents realitats empresarials i territorials: des de Reus Compra Responsable, projecte d’intercooperació del comerç de Reus que neix amb la voluntat d’impulsar la transformació del model comercial de la ciutat i ofereix una distribució ecològica a domicili per a tota la ciutat; a Territori de Masies, cooperativa rural formada per veïns, associacions i empreses del conjunt de municipis del baix Solsonès vinculades al turisme per promoure, reivindicar i protegir les maneres de fer, els paisatges, i la vida als pobles del baix Solsonès; o FedeFarma, cooperativa farmacèutica que té presència a tota Catalunya i actua en l’àmbit sanitari oferint serveis integrals per a les farmàcies, aportant solucions per millorar la competitivitat i rendibilitat, i potenciant el paper sanitari del farmacèutic.

La xerrada està adreçada especialment als comerciants, restauradors i els professionals del turisme rural. 

Per poder participar en la jornada cal inscriure’s en el següent enllaç.
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Configuració