- Dissabte al teatre del Bar Centro de Maldà es va viure un matí ben lúdic i festiu gràcies a la cloenda de la Ponent FEST.
Tot i que la 3a edició de la Ponent FEST s’ha celebrat enguany en format virtual sota el lema "Repoblem-nos la vida", amb un cicle de taules rodones sobre els reptes del repoblament rural, dissabte al teatre del Bar Centro de Maldà es va viure un matí ben lúdic i festiu gràcies a la cloenda de la Ponent FEST, recuperant així el format presencial.
Fins a una seixantena de persones es van apropar dissabte a Maldà per participar en els actes organitzats. La benvinguda inicial va anar a càrrec d’Anna Maria Capdevila, coordinadora de Ponent Coopera; Anna Salla, Alcaldessa de Maldà; i Helena Martínez, diputada d’Igualtat i Cooperació Internacional de la Diputació de Lleida. Capdevila va presentar la publicació sobre la 3a Ponent FEST ‘Solucions per repoblar-nos la vida’. Realitzada a partir de les taules rodones sobre els reptes del repoblament rural, les periodistes Clara Barbal, Laia Soldevila, Glòria Sala, Miquel Andreu i Guille Larios; i les il·lustradores Lídia Guim, Pau Llop, Momo Estudi i Marta Palou, han extret unes conclusions que han donat peu a la creació de la publicació. La publicació també ha comptat amb el suport de la Diputació de Lleida per poder fer-ne uns exemplars impresos.
Tot seguit, la Cooperativa Tres Cadires va presentar en exclusiva el seu nou vermut ecològic ‘CARÀCTER’, fabricat únicament amb fruites i espècies de temporada propis de Ponent, és el primer vermut ecològic de Catalunya. Per finalitzar, les humoristes Maria Rovira (Oye Sherman) i Ana Polo van aportar el seu toc d’humor fent riure a petits i grans amb un monòleg sobre “Feminisme i humor”.
En el marc de la Ponent FEST, dissabte també es va celebrar una sessió de networking prèvia a la resta dels actes, que va comptar amb més d’una vintena d’assistents, entre els quals hi havia representants d’entitats de l’economia social i solidària de Ponent, personal dels serveis de contractació dels ens locals i personal tècnic municipal que té incidència o interès en la contractació i compra pública responsable i en l’economia social i solidària. Es va generar un espai de trobada de negocis face to face per posar en contacte a les administracions i empreses amb diferents entitats de l’ESS, per poder conèixer de primera mà la rendibilitat de les empreses cooperatives socials i el valor afegit de l’Economia Social i Solidària.
Per part de l’organització hi ha la satisfacció d'haver aconseguit l'objectiu marcat: treballar els reptes del repoblament rural i poder tornar a la normalitat realitzant la cloenda de la fira de manera presencial, gaudint d’un matí amb èxit de participació, amb bon ambient i fomentant l’Economia Social i Solidària.
Ponent Coopera, l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de Lleida, és l’entitat organitzadora i impulsora de la fira que promou fomentar i promocionar l’Economia Social i Solidària al territori de Ponent. En el marc de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius de Catalunya, té l’objectiu de fomentar la creació i la consolidació de noves iniciatives econòmiques transformadores així com generar ocupació de qualitat.