7a edició del Títol d'especialització en Economia Social i Solidària homologat per la Universitat de Lleida
Curs organitzat per Ponent Coopera -Ateneu Cooperatiu de les terres de Lleida- amb la col·laboració de la Unitat de Desenvolupament i Cooperació de la Universitat de Lleida.
El seu objectiu principal és construir un marc conjunt d'aprenentatge, formació i debat al voltant de l'Economia Social i Solidària (ESS), és a dir, al voltant de les potencialitats, trets diferencials i limitacions de l'economia social i solidària. Posant èmfasi en la construcció i consolidació de projectes econòmics, i en la presentació de casos concrets i propers a la realitat quotidiana on ja existeixen estratègies de transformació del model actual socioeconòmic.
En finalitzar cadascuna de les sessions, les persones assistents al curs, haurien de disposar d'una aproximació precisa a cadascuna de les realitats sectorials, i alhora conèixer, de primera mà, propostes alternatives per actuar des de l'Economia Social i Solidària.
D'acord amb els agents que l'impulsen, el curs és una eina especialment adreçada a tres col·lectius. En primer lloc, a totes aquelles persones que participen ja de manera activa en cooperatives o entitats de l'Economia Social i Solidària o del teixit social, i a totes aquelles que volen impulsar algun projecte en aquesta línia. En segon lloc, a totes les persones que des d'administracions públiques locals o des d'altres espais institucionals participen en àmbits com el d'atenció a l'exclusió social, processos d'intervenció comunitària, en la promoció de l'ocupació o en l'impuls econòmic del territori, i que volen eines concretes per aplicar en el dia a dia del seu lloc de treball. I també a graduats universitaris que busquen una especialització i alhora la possibilitat de traduir d'una forma concreta i directa en el territori els coneixements adquirits en els seus estudis previs.
Objectius
- La recerca acadèmica i la investigació en aquest àmbit.
- Afavorir noves formes de desenvolupament socioeconòmic a nivell local.
- Dotar als participants dels coneixements teòrics i pràctics necessaris per impulsar, constituir i consolidar iniciatives de l'ESS que siguin viables econòmicament i temporalment, tot promovent la seva interconnexió.
- Formar a professionals qualificats en el terreny de l'ESS, demandats per part de les organitzacions de l'ESS, les administracions públiques i el teixit associatiu.