Els Ateneus Cooperatius de Catalunya editen un catàleg per mostrar projectes d’intercooperació d’èxit

Es tracta d’un document amb 7 experiències inspiradores de diferents sectors  professionals amb l’objectiu de facilitar rèpliques i noves iniciatives 

La Xarxa d’Ateneus Cooperatius (XAC) presenta un recull d’experiències  inspiradores en matèria d’intercooperació socioeconòmica en el marc de l’economia  social i solidària que s’estan duent a terme actualment a Catalunya. L’objectiu és  que aquesta mostra serveixi d’inspiració a les organitzacions per facilitar-ne la  rèplica i proliferació al territori. 

La intercooperació és una pràctica habitual entre les entitats de l’economia social i  solidària amb l’objectiu de crear projectes col·lectius que donin resposta a  necessitats detectades al territori, alhora que fomenten el suport mutu i milloren la  viabilitat econòmica de cada entitat participant. 

El catàleg està format per un total de 7 casos d’èxit de diferents sectors  professionals i de diferents zones del territori català: 

  • Cercle de migracions i d’economia social i solidària antiracista de l’Ateneu  Cooperatiu de Barcelona – Coòpolis (antiracisme i diversitat). Barcelona.
  • Mengem Ponent (agroecològic, distribució, comercialització i consum).  Vegueria de Ponent. 
  • Osona Energia (transició energètica). Osona. 
  • Som ecologística (logística). Àrea Metropolitana de Barcelona
  • La Traça (cultura). Ripollès, Berguedà, Solsonès, Cerdanya, Alt Urgell, Pallars  Sobirà i Jussà, Alta Ribagorça i Val d’Aran. 
  • TreaSure Family APP (informàtica i petita infància). L’Hospitalet de Llobregat.
  • Ecosistema Cooperatiu de Valls (multisectorial). Valls.


La Xarxa d’Ateneus Cooperatius és un programa de la Direcció General d’Economia Social del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. Està formada per 14 ateneus interconnectats i distribuïts per tot el territori que tenen l’objectiu de dinamitzar i crear relacions socioeconòmiques col·lectives, democràtiques, justes i solidàries i, contribuir a l’enfortiment i el creixement de Cooperatius de Catalunya l’activitat econòmica així com a la creació de llocs de treball de qualitat. Lideren els Ateneus més de 120 entitats socials, cooperatives, entitats locals i altres agents referents de l’ecosistema.

Consulteu i descarregueu-vos el catàleg clicant aquí

Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Acceptar Rebutjar Gestionar Galetes