CCOO i la Xarxa d’Ateneus Cooperatius uneixen forces per impulsar el relleu cooperatiu a Catalunya
El sindicat CCOO i la Xarxa d’Ateneus Cooperatius de Catalunya conformada per 14 ens arreu del territori català, organitzen una jornada el pròxim divendres 10 de desembre des de les 10 hores, a la seu de Via Laietana de Barcelona de CCOO. Ateneus Cooperatius compartim i organitzacions sindicals, compartim l’objectiu de generar i mantenir llocs de treball estables i de qualitat. La jornada pretén informar i trobar sinergies territorials sobre el relleu cooperatiu, com a oportunitat per a la classe treballadora, enfront del tancament empresarial, de mantenir els llocs de treball i gestionar els seus propis mitjans de producció. Aquesta jornada està adreçada als delegats i delegades sindicals de tota Catalunya i comptarà amb la participació de diverses persones amb trajectòria al món de l’Economia Social i el Cooperativisme. 

Evitar la pèrdua d’activitat econòmica i de llocs de treball 

La crisis de la Covid-19, la pujada del preu de la llum i la inflació o fins i tot la manca d’alguns components o subministraments industrials, estan posant en risc la sostenibilitat de moltes petites empreses o negocis o està provocant que molts propietaris decideixen tancar la seva activitat econòmica per jubilació, malaltia, etc.  Des de l’Economia Social i Solidària es proposa el Relleu cooperatiu com un opció adient per no renunciar a la activitat econòmica i productiva en marxa, i per no haver de perdre feina, un cop esgotades les vies de lluita sindical. El Relleu Cooperatiu es defineix com el procés de continuïtat d’un projecte empresarial existent que mantindrà la seva activitat a través de la fórmula jurídica de la cooperativa esdevenint els seus treballadors i treballadores, els gestors col·legiats dels mitjans de producció.

Aquesta sessió informativa, organitzada des del marc de la XAC, la Xarxa d’Ateneus Cooperatius de Catalunya, està adreçada a totes les delegades sindicals i a les afiliades i afiliats de CCOO Catalunya. Es farà un recorregut per els conceptes bàsics de l’Economia Social i es detallarà per part de l’expert en cooperatives, José Granados d’ENSO SCCL, el full de ruta jurídic i administratiu, al voltant d’un procés de relleu cooperatiu en un negoci en transició.  A més, a més, aquesta jornada permetrerà desenvolupar estratègies i sinèrgies entre els agents sindicals territorials de CCOO i els tècnics de relleu del seu Ateneu Cooperatiu de referència amb dinàmiques facilitadores. 

 
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Configuració