Enxarxament del sector alimentari a Ponent
Ponent Coopera ha organitzat aquest matí la Taula Territorial del sector alimentari de Ponent, que ha comptat amb l’experiència dels projectes Frescoop i Mengem Bages.

Una vintena d’agents de diferents entitats i organitzacions del territori, que intervenen en la cadena alimentària des d’una perspectiva d’Economia Social i Solidària, s’han reunit aquest matí a Tàrrega per identificar i debatre les necessitats i reptes actuals del sector alimentari. 

La trobada, organitzada per Ponent Coopera, l’Ateneu Cooperatiu de Ponent, amb la col·laboració de Leader Ponent, ha comptat amb la participació d’Alba Rojas, de Frescoop i Mengem Bages. Rojas ha explicat l’experiència d’aquestes dues cooperatives d’èxit de la Catalunya Central que es dediquen a gestionar projectes alimentaris amb alt valor territorial i social i a la venda i distribució alimentària de productes de proximitat. 

Frescoop va néixer com a central de compres per proveir la cooperativa GEDI, que gestiona serveis d’atenció a les persones. Aquesta idea va evolucionar cap al projecte Mengem Bages, que avui té una botiga a Manresa, una botiga en línia i el magatzem que funciona com a central de compres, la gestió de cuines i el servei de càtering Piscolabis i Xeflis. Rojas, ha destacat que s’ha de fer molta xarxa perquè surtin les oportunitats: “El millor és ajuntar-se amb projectes, que ni que siguin de lluny, tinguin la mateixa visió per fer una estratègia comuna”.

Tot seguit, s’ha realitzat una plenària amb l’objectiu d’establir una estratègia conjunta per resoldre les necessitats ja detectades pel conjunt de projectes. Les diferents entitats han fet una presentació i han explicat en quin punt es troben actualment. El principal repte actual és la comercialització i la logística, així com poca implicació per part del consumidor. També creuen que la responsabilitat no és només dels consumidors, sinó que l’administració pública també hi ha d’intervenir. La conversa també ha permès compartir bones pràctiques i projectes que ja s’estan duent a terme en aquesta línia. 

L’acte ha comptat amb la participació de representants de Leader Ponent, l’Agrupació Defensa Vegetal Ecològica de Ponent (ADV), Lleure Quàlia, la Fundació Lleida 21, l’Ajuntament de Lleida, Tres Cadires, Mengem Ponent, Recoop, Cerveseria Matoll, Galetes El Rosal, Alba Jussà, la cooperativa Pagesa Ecològica, Corremarges i l’Associació Vall del Corb.
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Acceptar Rebutjar Configuració