Es creen els Premis als millors treballs sobre cooperativisme i economia social dels instituts de la província de Lleida
  • Aquests premis tenen com a objectiu promoure i reconèixer treballs enfocats a la recerca en el camp de l’economia social i cooperativa a la província de Lleida.

L’Ateneu Cooperatiu de Ponent (Ponent Coopera), l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran i La Fundació Roca i Galès impulsen, amb la col·laboració de la Universitat de Lleida, els Premis als millors treballs sobre cooperativisme i economia social dels instituts de la província de Lleida. Yolanda Montegut, professora de la Universitat de Lleida i membre de la Fundació Roca Galès; Anna Maria Capdevila, coordinadora de Ponent Coopera; i Dolors Engo, coordinadora de l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran van presentar ahir al matí les bases dels premis.

Els premis distingeixen tres categories: Premi al millor treball grupal de secundària sobre cooperativisme per l’alumnat de 4rt d’ESO. Premi al millor treball de recerca sobre cooperativisme per l’alumnat de Batxillerat. Premi al millor treball de projecte sobre cooperativisme per l’alumnat de Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior.

Dolors Engo va posar en relleu que «es valoraran els treballs originals i referits al cooperativisme actual a la Província de Lleida, que per la seva importància, originalitat, implicacions o aportacions mereixen ser reconegudes especialment».

Els treballs han d’haver estat supervisats per una professora o tutora de la institució educativa on estigui matriculat l’alumne/a, d’acord amb la normativa dels centres respectius.

Anna Maria Capdevila va afegir que «un dels objectius dels ateneus cooperatius és donar a conèixer el model cooperatiu i l’Economia Social i Solidària, i per això, impulsar aquests premis reconeixent els millors treballs en cooperativisme i economia social que sorgeixin en els centres de secundària del nostre territori, és una manera més per difondre aquest model als estudiants i poder seguir impulsant un territori transformador».

Per la seva banda, Yolanda Montegut va destacar que la Fundació Roca i Galès té com a finalitat l’estudi i la promoció del cooperativisme a Catalunya i amb aquests premis es pretén impulsar el desenvolupament de treballs sobre economia social i cooperativa. «Igualment la Universitat de Lleida col·labora en totes aquelles activitats de transició de la secundària i com a centres que som de distribució de coneixement tenim l’objectiu de col·laborar amb el territori i l’entorn».

El premi consistirà en un val de compra valorat en 200 € (vals de compra de l’economia social i solidària de la província de Lleida) pel millor treball en cada categoria.

A més, el centre educatiu al qual pertanyin els/les alumnes premiades rebrà un premi en vals de compra valorat en 100 €, una subscripció anual gratuïta a la Revista Cooperació Catalana i un exemplar de les dues últimes biografies de cooperativistes editades per la FRG.

Es podran presentar candidatures fins el 31 de juliol de 2024. Els treballs s’han d’enviar per correu electrònic a premis@rocagales.cat i a l’Ateneu cooperatiu corresponent.

Més informació a la web de
ponentcoopera.cat i a acapa.cat.
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Acceptar Rebutjar Configuració