Ponent Coopera impulsa un Títol d’especialització en Economia Social i Solidària en col·laboració amb la Universitat de Lleida
El director del CFC-UdL, el rector i el president de l'Associació Alba en el moment de la signatura. Fotografia: UdL

Ahir al matí es va signar el conveni de col·laboració entre Ponent Coopera i la Universitat de Lleida (UdL), que permetrà la creació i realització a partir del proper mes de setembre d’un Títol d’especialització en Economia Social i Solidària homologat per la Universitat de Lleida. Aquest curs sorgeix de la cooperació entre l’àmbit universitari i el moviment cooperatiu i solidari de Ponent (la Universitat de Lleida, Ponent Coopera – Ateneu Cooperatiu de les Terres de Lleida i la Coordinadora d’ONGD). 

L'objectiu principal és construir un marc conjunt d'aprenentatge, formació i debat al voltant de l'Economia Social i Solidària (ESS), "posant èmfasi en la construcció i consolidació de projectes econòmics, i en la presentació de casos concrets i propers a la realitat quotidiana on ja existeixen estratègies de transformació de l'actual model socioeconòmic", va destacar el coordinador del pla d'estudis i membre de l’equip tècnic de Ponent Coopera, Josep Manel Busqueta. Així es volen "impulsar, constituir i consolidar iniciatives de l'ESS que siguin viables econòmicament i temporalment, tot promovent la seva interconnexió".

El president de l'Associació Alba, Carles de Ahumada, que va signar el conveni en representació de Ponent Coopera, va recordar la importància que té aquest curs pel desenvolupament de l’Economia Social i Cooperativa al territori ja que serà la millor manera de donar a conèixer aquest model i estarà acollit per una institució tant important a Ponent com és la Universitat de Lleida. En aquest sentit, el rector va destacar que "la UdL contribueix al desenvolupament de tot el territori, no tan sols de la capital, i és per això que és important que es visibilitzin totes les iniciatives de Ponent". 

El nou curs d'economia social i solidària començarà a impartir-se el pròxim dia 19 de setembre, en horari de tarda. El programa preveu una sessió de tres hores cada setmana. El professorat està format per 25 professionals i experts de diverses entitats i cooperatives amb una gran trajectòria en aquest àmbit com ara la Xarxa d’Economia Solidària (XES), el Seminari d'Economia Feminista de Barcelona, l'Observatori del Deute en la Globalització o l'Aliança contra la pobresa energètica; socis de les cooperatives Som Connexió, Som Energia, Arç Cooperativa o La Ciutat Invisible; professors de la Universitat de Lleida; i periodistes de Crític, La Directa i La Jornada. 

Aquesta formació s'adreça especialment a tres col·lectius: persones que ja participen de manera activa en cooperatives o entitats de l'ESS; professionals d'administracions públiques locals o altres institucions que treballen en àmbits com processos d'intervenció comunitària, promoció de l'ocupació o l'impuls econòmic del territori; i estudiants i graduats/des universitaris que busquen una especialització. 

Més informació a l'apartat de formacions

Pots consultar la nota de premsa aquí.
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Configuració