Ponent Coopera preveu realitzar a l’abril de 2019 la primera Fira d’Economia Social i Solidària de Ponent
Aquest és un dels resultats que s’han obtingut aquest matí durant el treball realitzat en la tercera Taula Territorial de l’Ateneu Cooperatiu, que aplega administracions i empreses que col·laboren i donen suport a aquesta iniciativa impulsada des del programa Aracoop del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. 

Un dels eixos de treball dels assistents a la taula, era el de començar a planificar l’organització de la Fira d’Economia Social i Solidària (ESS) de Ponent, que es vol realitzar a l’abril de 2019 i que té la voluntat d’aplegar totes les entitats vinculades a l’ESS que hi vulguin participar i crear una jornada d’intercooperació, i de difusió i visibilització de les bones pràctiques de les terres de Lleida. 

La Sònia Mateos, membre de l’equip tècnic de Ponent Coopera, també ha explicat als assistents els primers resultats de la feina feta durant els mesos de funcionament de l’ateneu. Destacant les diferents accions de Ponent Coopera; com el Títol d’especialització en Economia Social i Solidària a la Universitat de Lleida, accions de sensibilització o dinamització i assessorament per a la creació i creixement de les cooperatives o les diferents formacions i jornades adreçades a visibilitzar i promoure el cooperativisme a les terres de Lleida. 

S’ha valorat com un aspecte molt positiu totes les formacions i divulgacions realitzades als centres escolars per tal de donar a conèixer l’economia social i cooperativa a l’alumnat, amb un total de 24 tallers amb 696 joves estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius de formació professional. Així com l’impuls d’un equip ICE en Economia Social i Solidària amb la participació d’una vintena de docents de Ponent.

El Josep Manel Busqueta i l’Anna Maria Capdevila, membres de la secretaria tècnica de Ponent Coopera, han plantejat les línies pensades per l’ateneu de l’any vinent i han obert un debat on els assistents han fet un recull de propostes de millora de cara a l’Ateneu Cooperatiu de les terres de Lleida de l’any 2019. En aquest sentit, el Josep Manel ha afirmat que l’ateneu ha de créixer i es necessari comptar amb un espai encara més gran d’enxarxament i intercooperació entre els diferents agents lligats a la promoció econòmica del territori, així com les entitats i empreses vinculades a l’economia social i el cooperativisme. 

Tots els assistents han estat d’acord que Lleida per les seves particularitats, requereix una dedicació especial i necessita una intervenció específica en economia social i solidària, i de cara a l’any vinent, per part de Ponent Coopera, hi ha la voluntat de poder dedicar-hi més recursos.
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Acceptar Rebutjar Gestionar Galetes