Ponent Coopera organitza dijous una xerrada sobre relleu cooperatiu amb el sindicat LAB del País Basc
  • La xerrada tindrà lloc el proper 12 de març (19h) a l’Ateneu Cooperatiu La Baula de Lleida.
Ponent Coopera, l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de Lleida, organitza dijous a l’Ateneu Cooperatiu La Baula (19h) una xerrada amb el títol El relleu cooperatiu, una eina per a la continuïtat laboral, en què s’abordarà com el cooperativisme permet donar continuïtat als negocis després de la jubilació dels seus propietaris o amb la recuperació d’empreses per part dels seus treballadors cooperativitzant-ne la gestió.

La continuïtat dels negocis mitjançant la fórmula cooperativa és una molt bona opció, no només per als treballadors i treballadores, si no també per a les persones empresàries i per al conjunt de la societat, doncs permeten el manteniment dels llocs de treball i garanteixen la continuïtat de l’activitat econòmica i del teixit productiu, comercial i veïnal als barris.

En la xerrada es podrà escoltar tres casos diferents de relleu cooperatiu com el sindicat LAB del País Vasc, on Zorion Ortigosa i Jagoba Zulueta parlaran de les motivacions i la seva experiència amb el relleu cooperatiu. I dos casos del territori català, com són la cooperativa Musicop, escola de música de Mataró fundada l’any 2012 arran del tancament d’una antiga societat limitada de la qual formaven part les treballadores; i la cooperativa Els Nou Rals, llibreria de Viladecans que al 2013, després de 34 anys, va haver de tancar. Tres emprenedors van fer una proposta al propietari per a reobrir-la donant-li un nou enfoc, atraient més el públic familiar i fent tallers, presentacions de llibres o activitats com contacontes en un nou espai habilitat al soterrani de l’establiment.

En aquests escenaris, el relleu cooperatiu va esdevenir una oportunitat per a les persones treballadores de rellançar/recuperar una activitat econòmica propera al tancament mitjançant la via laboral, tot mantenint els seus llocs de treball, a partir de la creació o transformació a una forma jurídica, la cooperativa, que posa a les persones i els seves necessitats al centre de l’activitat.
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Configuració