Ponent Coopera insta a l’Ajuntament de Lleida a  adherir-se a la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària
  • Ponent Coopera i la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària també s’han reunit amb l’Ajuntament de Tàrrega i d’Algerri.
  • La Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS), formada per 41 municipis i una entitat col·laboradora, proporciona als ajuntaments un espai de cooperació i acció conjunta.
La tècnica de Ponent Coopera, Anna Maria Capdevila i el cap del Departament d’Economia Social i de les Cures i Polítiques Alimentàries Urbanes de l’Ajuntament de Barcelona i President de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària, Xavier Rubió s’han reunit aquest matí amb la regidoria de Polítiques per als Drets Socials de l’Ajuntament de Lleida per presentar a la Paeria la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS) i la tasca que s’està duent a terme amb la voluntat que Lleida s’hi pugui adherir.

La XMESS la integren actualment 41 municipis de Catalunya i una entitat col·laboradora, entre els quals hi ha grans ciutats com Barcelona, Badalona, Girona, Mataró, Sabadell, Santa Coloma o Terrassa. Té l'objectiu de promoure, reforçar i consolidar l’economia social i solidària (ESS), fixar objectius i estratègies comunes i fomentar la cooperació i l’acció conjunta en polítiques públiques dels municipis membres. També ofereix un paraigües a nous governs municipals compromesos amb l’ESS però amb poca capacitat tècnica o experiència en aquest àmbit. 

Pel que fa al territori de Ponent, només en forma part l’Ajuntament de Bellpuig, que s’hi va adherir el passat mes de novembre, i per aquest motiu Ponent Coopera té la voluntat que s’hi sumin la resta de municipis. Des de l’Ajuntament de Lleida s’ha valorat molt positivament i s’ha acordat que s’estudiarà la seva adhesió ja que hi ha la voluntat de fer polítiques públiques que promoguin aquest model socioeconòmic alternatiu i transformador a la ciutat.

La XMESS permet enfortir les polítiques de cada municipi, aprendre dels altres, tant dels èxits com dels errors, compartir solucions i fer xarxa amb d’altres municipis que tenen la mateixa visió. En aquest sentit, la representant de la regidoria ha remarcat que seria molt positiu poder fer xarxa amb altres municipis de densitat de població similar per compartir experiències i saber quines polítiques públiques de l’Economia Social i Solidària s’estan duent a terme arreu del territori. 

Ponent Coopera i la XMESS també s’han reunit durant el dia d’avui amb l’Ajuntament de Tàrrega i l’Ajuntament d’Algerri per proposar-los-hi la seva adhesió a la xarxa, com ja va dur a terme l’Ajuntament de Bellpuig el passat mes de novembre.
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Configuració