Una trentena de persones debaten a Lleida sobre consum responsable i cooperatiu
  • L'activitat, organitzada per l'Associació de Consum Ecològic Lo Fato i Ponent Coopera, amb la col·laboració de la Paeria, va comptar amb la participació de sis entitats del territori que segueixen principis com el consum de proximitat o la producció ecològica.

Una trentena de persones van omplir ahir a la tarda el Centre Cívic de la Mariola de Lleida per parlar i debatre sobre el consum responsable i cooperatiu. “Fes el pas. Jornada sobre alternatives de consum responsable i cooperatiu” és el títol de la jornada que es va programar per apropar a la ciutadania diferents alternatives de consum responsable existents al territori.

L'activitat, organitzada per l'Associació de Consum Ecològic Lo Fato i Ponent Coopera, amb la col·laboració de la Paeria, va comptar amb la participació de sis entitats del territori que segueixen principis com el consum de proximitat, la producció ecològica o el foment d'unes relacions comercials més justes entre producció i consum sense intermediació. D'aquesta manera, les persones participants van poder conversar i conèixer de més a prop aquestes iniciatives, que representen una oportunitat perquè qualsevol persona consumeixi de forma més conscient i respectuosa amb l'entorn, el medi ambient i les persones. 

En concret, a la taula rodona hi van participar tres grups de consum, com són Lo Fato i l'All Negre de Lleida, i Lo Cau de la Figuera d'Almacelles; el projecte agrosocial de la Cristaleria-Germina i la cooperativa de productores Mengem Garrigues. Moderada per la cooperativa Tres Cadires, la conversa va permetre compartir bones pràctiques, aprofundir en els diferents models i enfortir la xarxa entre les economies comunitàries de la ciutat. L'acte va acabar amb un tast de productes de proximitat, i amb el ferm compromís de seguir treballant conjuntament per difondre uns hàbits de consum més sostenibles i transformadors.

 
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Configuració