Inici de la quarta edició del Títol d’especialització en Economia Social i Solidària de la UdL impulsat per Ponent Coopera
  • El curs tindrà una durada de tres mesos, fins al 26 de febrer, i es realitzarà tots els dimecres en horari de tarda i alguns dissabtes.
  • Al curs hi participen una vintena de persones d’arreu de Catalunya interessades en conèixer més sobre l’Economia Social i Solidària. 

El passat dissabte 6 de novembre va tenir lloc l’inici de la quarta edició del curs d’especialització en Economia Social i Solidària, a Vallbona de les Monges, en el qual hi participen una vintena d’alumnes. La benvinguda inicial i presentació del Títol va anar a càrrec d’Anna Maria Capdevila, coordinadora del curs i membre de l’equip tècnic de Ponent Coopera.

Al curs hi participen més de vint persones de diferents àmbits: persones que ja participen de manera activa en cooperatives o entitats de l'ESS; professionals d'administracions públiques locals o altres institucions que treballen en àmbits com processos d'intervenció comunitària, promoció de l'ocupació o l'impuls econòmic del territori; i estudiants i graduats/des universitaris que busquen una especialització.

La primera sessió del curs va servir per a presentar el funcionament del curs, realitzar una dinàmica de coneixença entres les persones participants i conèixer de primera mà la Cooperativa L’Olivera.

El curs tindrà una durada de tres mesos, fins al 26 de febrer, i es realitzarà tots els dimecres en horari de tarda i alguns dissabtes. El professorat està format per 16 professionals i experts de diverses entitats i cooperatives amb una gran trajectòria en aquest àmbit com ara Yayo Herrero, antropòloga, enginyera tècnica, professora i activista ecofeminista, és una de les principals investigadores i referents a nivell europeu en l’àmbit de l’ecologia, el feminisme i els drets humans; Jordi Garcia Jané, cooperativista a l’Apòstrof SCCL i un dels fundadors de la  Xarxa d’Economia Solidària (XES); Alfons Pérez, membre de l'Observatori del Deute en la Globalització; Josep Manel Busqueta, economista i pastisser; Elba Mansilla, sòcia de La Ciutat Invisible; periodistes com Laia Soldevila, editora al digital Crític i Laia Altarriba, responsable de comunicació de l'editorial Tigre de Paper; i professors de la Universitat de Lleida com Joserra Olarieta, doctor enginyer agrònom i professor Titular d'Edafologia i Química Agrícola, entre altres. 

La modalitat en línia permet que puguin realitzar el curs persones d’arreu de Catalunya que hi estiguin interessades, com ja es va poder comprovar en l’edició anterior. Com a novetat d’aquesta quarta edició, s’han plantejat tres sessions presencials en les que es visitarà diferents cooperatives de Ponent per poder conèixer de primera mà les iniciatives i la feina què fan, així com conèixer la seva manera de gestionar-se, la governança i els valors que hi darrera de cada projecte.

L'objectiu principal és construir un marc conjunt d'aprenentatge, formació i debat al voltant de l'Economia Social i Solidària (ESS). El curs segueix una metodologia que aposta per resseguir els elements claus de l’Economia Social i Solidària aportant alhora el marc teòric, la teoria aplicada necessària i la pràctica. La part pràctica consistirà en presentar, per part del professorat, les propostes concretes de producció de béns, serveis i relacions social alternatives, en cada àmbit/sector proposat.
 
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Acceptar Rebutjar Configuració