L’experta en ecofeminisme Yayo Herrero ofereix aquest dijous una conferència a Lleida dins del marc del curs que Ponent Coopera realitza a la UdL
Imatge del Diari Critic
 
  • Tindrà lloc a les 17h a l’aula 2.02 de l’Edifici Polivalent de la Universitat de Lleida i s’emmarca dins del curs d’especialització en Economia Social i Solidària de Ponent Coopera.
Aquest dijous 26 de setembre tindrà lloc la formació-conferència amb l’especialista Yayo Herrero, amb el títol “L'ecofeminisme i l'Economia Social i Solidària. Posar la vida al centre”, que s’emmarca dins de la 2ª edició del curs d’especialització en Economia Social i Solidària que realitza Ponent Coopera a la Universitat de Lleida. En aquesta conferència també l’acompanyarà Elba Mansilla, membre de la Comissió d’Economies Feministes de la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya (XES).  

La Yayo Herrero és antropòloga, enginyera tècnica, professora i activista ecofeminista espanyola, i està considerada com una de les investigadores més influents en l'àmbit ecofeminista i ecosocialista a nivell europeu. Ha estat coordinadora estatal de Ecologistas en Acción i ha participat en nombroses iniciatives socials sobre la promoció dels Drets Humans i la ecologia social. Actualment és professora de la UNED (Universidad Nacional de Educación a Distancia) i directora general de la FUHEM. Col·labora habitualment amb diversos mitjans de comunicació com el diario.es.

En la ponència, tan Yayo Herrero com Elba Mansilla reflexionaran sobre com emergeixen propostes alternatives que ens parlen de situar la vida al centre de la societat com a objectiu estratègic, tant de la transformació, com de la consolidació de nous models de societat, davant d'un model social capitalista, obsessionat en obtenir el màxim benefici en el mínim període de temps possible.

Aquest curs sorgeix de la cooperació entre l’àmbit universitari i el moviment cooperatiu i solidari de Ponent (la Universitat de Lleida, Ponent Coopera – Ateneu Cooperatiu de les Terres de Lleida i la Coordinadora d’ONGD), per tal d’apropar l’Economia Social i Solidària (ESS) a l’entorn universitari i acadèmic. 
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Configuració