Ponent Coopera promou la compra i contractació pública responsable
  • Aquest matí ha tingut lloc la formació tècnica en compra i contractació pública responsable al Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers de l'Administració Local de Lleida (CSITAL) organitzada per Ponent Coopera.
  • Una contractació pública més responsable permetria a les administracions utilitzar els diners amb eficàcia i contribuir a la innovació, l’ocupació i un creixement respectuós amb el medi ambient.
Aquest matí ha tingut lloc la formació tècnica en compra i contractació pública responsable al Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers de l'Administració Local de Lleida (CSITAL) organitzada per Ponent Coopera. La formació, adreçada a personal tècnic municipal, ha anat a càrrec d’Amanda Ortega, experta en responsabilitat social i contractació pública responsable de la Cooperativa Opcions. 

A la formació hi ha participat una quinzena de representants de contractació d’administracions públiques del territori de Ponent, com l’Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida, els Consells Comarcals del Segrià i l’Urgell, i els Ajuntaments de Tàrrega, Solsona, Artesa de Segre, Albesa, entre altres.

La sessió formativa s’ha estructurat en dos blocs, en el qual al primer l’experta ha explicat en què consisteix la contractació pública responsable, les possibilitats legals d’introducció d’aspectes ambientals socials i de bon govern (ASG) en la contractació pública i adquirir eines per fer-ho possible garantint la transparència en els processos de contractació així com l’accés a la licitació de totes les empreses i organitzacions, i casos reals de bones pràctiques en contractació pública responsable.

El segon bloc ha consistit en un treball d’aplicació pràctica dels continguts explicats anteriorment, on les persones assistents han analitzat quatre contractes reals de municipis i organismes lleidatans, aplicant la metodologia i els coneixements adquirits.
 
Una contractació pública més responsable permetria a les administracions utilitzar els diners amb eficàcia i contribuir a la innovació, l’ocupació i un creixement respectuós amb el medi ambient.
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Configuració