Obertes les inscripcions per a la quarta edició del Títol d’especialització en Economia Social i Solidària de la UdL impulsat per Ponent Coopera
  • El curs d'Economia Social i Solidària començarà a impartir-se el proper dia 6 de novembre en format virtual i les inscripcions estan obertes a partir d’avui a la web de Ponent Coopera.
La quarta edició del curs d’especialització en Economia Social i Solidària homologat per la Universitat de Lleida s’impartirà, del 6 de novembre al 19 de febrer de 2022, de manera virtual i amb algunes sessions presencials. Les inscripcions estan obertes a partir d’avui a la web de Ponent Coopera.

La modalitat en línia permet que puguin realitzar el curs persones d’arreu de Catalunya que hi estiguin interessades, com ja es va poder comprovar en l’edició anterior. Com a novetat d’aquesta quarta edició, també s’han plantejat tres sessions presencials en les que es visitarà diferents cooperatives de Ponent per poder conèixer de primera mà les iniciatives i la feina què fan, així com conèixer la seva manera de gestionar-se, la governança i els valors que hi darrera de cada projecte.

El curs està pensat per a un públic interessat en saber-ne més sobre economia social i solidària com per exemple les persones que ja participen de manera activa en cooperatives o entitats de l'ESS; els professionals d'administracions públiques locals o altres institucions que treballen en àmbits com processos d'intervenció comunitària, promoció de l'ocupació o l'impuls econòmic del territori; i els estudiants i graduats/des universitaris que busquen una especialització.

El nou curs d'economia social i solidària començarà a impartir-se el pròxim dia 6 de novembre i tindrà una durada de tres mesos, fins al 19 de febrer de 2022. El programa preveu una sessió de tres hores cada dimecres i alguns dissabtes. La primera sessió del curs serà presencial i es dedicarà per a presentar el funcionament del curs, realitzar una dinàmica de coneixença de les persones participants i conèixer la cooperativa que acull la jornada.

El professorat està format per 16 professionals i experts de diverses entitats i cooperatives amb una gran trajectòria en aquest àmbit com ara Yayo Herrero, antropòloga, enginyera tècnica, professora i activista ecofeminista, és una de les principals investigadores i referents a nivell europeu en l’àmbit de l’ecologia, el feminisme i els drets humans; Jordi Garcia Jané, cooperativista a l’Apòstrof SCCL i un dels fundadors de la  Xarxa d’Economia Solidària (XES); Alfons Pérez, membre de l'Observatori del Deute en la Globalització; Josep Manel Busqueta, economista i pastisser; Elba Mansilla, sòcia de La Ciutat Invisible; periodistes com Laia Soldevila, editora al digital Crític i Laia Altarriba, responsable de comunicació de l'editorial Tigre de Paper; i professors de la Universitat de Lleida com Joserra Olarieta, doctor enginyer agrònom i professor Titular d'Edafologia i Química Agrícola, entre altres. 

L'objectiu principal és construir un marc conjunt d'aprenentatge, formació i debat al voltant de l'Economia Social i Solidària (ESS). El curs segueix una metodologia que aposta per resseguir els elements claus de l’Economia Social i Solidària aportant alhora el marc teòric, la teoria aplicada necessària i la pràctica. La part pràctica consistirà en presentar, per part del professorat, les propostes concretes de producció de béns, serveis i relacions social alternatives, en cada àmbit/sector proposat.

 
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Configuració