Torna el Títol d’especialització en Economia Social i Solidària de la UdL impulsat per Ponent Coopera en la seva cinquena edició
  • El curs d'Economia Social i Solidària començarà a impartir-se el proper dia 5 de novembre en format semipresencial i les inscripcions estan obertes a partir d’avui a la web de Ponent Coopera.

El curs d’especialització en Economia Social i Solidària homologat per la Universitat de Lleida arriba a la seva cinquena edició i s’impartirà del 5 de novembre al 25 de febrer de 2023, de manera semipresencial. Les inscripcions estan obertes a partir d’avui a la web de Ponent Coopera.

El curs consta de setze sessions teòriques on es profunditzarà en els elements claus de l’Economia Social i Solidària aportant un marc teòric sobre la temàtica a abordar, teoria aplicada per tal de tenir eines per transformar el nostre entorn i visibilitzar experiències reeixides que treballin per la transformació socioeconòmica.

A més, es realitzaran tres sessions presencials que serviran, per una banda, per visitar projectes actius i referents del nostre territori; per altra banda, crear espais de coneixença i compartir recursos entre les persones participants del curs.

El curs també consta d’un treball d’aprofundiment que les alumnes hauran de realitzar fora de l’aula i que serà presentat en les últimes tres sessions del curs.

El Títol d’especialització està pensat per a un públic interessat en saber-ne més sobre economia social i solidària com per exemple les persones que ja participen de manera activa en cooperatives o entitats de l'ESS; els professionals d'administracions públiques locals o altres institucions que treballen en àmbits com processos d'intervenció comunitària, promoció de l'ocupació o l'impuls econòmic del territori; i els estudiants i graduats/des universitaris que busquen una especialització.

El professorat està format per 20 professionals i experts de diverses entitats i cooperatives amb una gran trajectòria en aquest àmbit com ara Yayo Herrero, antropòloga, enginyera tècnica, professora i activista ecofeminista, és una de les principals investigadores i referents a nivell europeu en l’àmbit de l’ecologia, el feminisme i els drets humans; Josep Vidal, director general d'Economia Social, el Tercer Sector i les Cooperatives de la Generalitat; Jordi Garcia Jané, cooperativista a l’Apòstrof SCCL i un dels fundadors de la  Xarxa d’Economia Solidària (XES); Alfons Pérez, membre de l'Observatori del Deute en la Globalització; Josep Manel Busqueta, economista i pastisser; Elba Mansilla, sòcia de La Ciutat Invisible; periodistes com Laia Soldevila, editora al digital Crític i Laia Altarriba, responsable de comunicació de l'editorial Tigre de Paper; i professors de la Universitat de Lleida com Joserra Olarieta, doctor enginyer agrònom i professor Titular d'Edafologia i Química Agrícola, entre altres. 

L'objectiu principal és construir un marc conjunt d'aprenentatge, formació i debat al voltant de l'Economia Social i Solidària (ESS). El curs segueix una metodologia que aposta per resseguir els elements claus de l’Economia Social i Solidària aportant alhora el marc teòric, la teoria aplicada necessària i la pràctica. La part pràctica consistirà en presentar, per part del professorat, les propostes concretes de producció de béns, serveis i relacions social alternatives, en cada àmbit/sector proposat.

 
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Configuració