Ponent Coopera es reuneix amb el nou Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, en la seva primera visita al territori de Lleida
El nou conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, s’ha reunit aquest migdia amb els representants de l’Ateneu Cooperatiu de les terres de Lleida durant la seva primera visita al territori de Lleida. L’objectiu del dinar/reunió que han realitzat al centre cooperatiu La Baula, ha estat conèixer l’ateneu cooperatiu Ponent Coopera, que forma part de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius de Catalunya. 

Els representants de Ponent Coopera han explicat al conseller la feina realitzada en aquests primers mesos de funcionament i la necessitat que hi havia a les terres de Lleida de tenir una eina de foment del cooperativisme com aquesta.

Ponent Coopera també ha volgut insistir en què s’ha de promoure aquest tipus d’economia des del Govern i no només des d’una conselleria, “ha de ser una prioritat de Govern”, ha afirmat Anna Maria Capdevila, membre de l’equip tècnic de Ponent Coopera. El conseller El Homrani ha estat d’acord i ha afegit que l’objectiu central és “apoderar les persones al llarg de tot el seu cicle vital; posar les persones al centre de les polítiques socials i de treball” com a denominador comú en totes les línies de la legislatura.

El conseller ha valorat molt positivament totes les activitats de foment de l’economia social i del cooperativisme que Ponent Coopera ha estat realitzat durant aquest any, així com en concret, la creació del Títol d’especialització en Economia Social i Solidària que es durà a terme a partir del proper mes de setembre a la Universitat de Lleida. En aquest sentit ha dit que “un curs d’especialització en ESS impartit a la universitat és un pas endavant en la difusió de l’economia social, perquè tots tenim molt clar que al centre hi ha les persones i és de vital importància que es conegui des de l’àmbit educatiu”.

Per la seva banda, Ponent Coopera ha insistit en la necessitat que des d’Ensenyament es promogui aquest model d’empresa cooperativa, que posa al centre les persones, i que es faciliti l’accés als centres educatius, així com marcar-ho com una prioritat en el treball de tots els ateneus cooperatius de Catalunya.

El Homrani ha destacat la consolidació de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius, “un ecosistema format per 14 ateneus i més de 320 organitzacions amb gran experiència que, de manera coordinada, actuen per fomentar i enfortir l’economia social i cooperativa arreu del territori”. D’aquesta manera, Ponent Coopera i el conseller han estat d’acord en la importància de donar continuïtat al programa l’any vinent per tal de consolidar la feina feta i seguir enfortint la xarxa.

Pots consultar la nota de premsa aquí.
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Configuració