Ponent Coopera impulsa l’equip ICE d’Economia Social i Solidària a la UdL amb la participació d’una vintena de docents de Ponent
Seguint l’objectiu que té Ponent Coopera d’oferir formació a les escoles per donar a conèixer l’economia social i les seves formes jurídiques a joves de centres d’educació primària, secundària i superior, s’ha volgut donar un pas més i s’ha creat un equip ICE (Institut de Ciències de l’Educació) d’Economia Social i Solidària, amb la participació d’una vintena de docents de diferents instituts de Ponent i la Universitat de Lleida. Aquest té la voluntat de generar un espai de discussió i debat al voltant dels valors dominants en l’economia d’avui i la seva repercussió a les aules i a la societat.

Els llibres de text i materials que s'utilitzen habitualment als centres educatius poques vegades fan referència a l’economia social i al cooperativisme. La constitució del grup ICE permet disposar d’un espai on poder intercanviar experiències i coneixements entre els docents i vol dotar d’eines el professorat perquè pugui oferir una visió més àmplia i crítica del món econòmic i transmetre que existeixen altres alternatives.

L’elaboració d’aquests materials didàctics (articles, unitats pedagògiques, cursos específics, diapositives explicatives, exercicis i vídeos) ha de servir per facilitar la tasca docent del professorat de la universitat i de secundària, a l’hora d’explicar què és i quins són els valors de l’Economia Social i Solidària, i en concret que significa el cooperativisme com una alternativa a la fórmula empresarial tradicional.

L’equip ICE d’Economia Social i Solidària realitzarà reunions mensuals a la Universitat de Lleida i es tractaran, per grups, diferents temes al voltant de l’Economia Social i Cooperativa com els principis de l’ESS, les finances ètiques, el consum crític i responsable o els instruments de treball a l’aula per fer una pedagogia crítica.

 
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Configuració