Ponent Coopera impulsa la Taula Territorial per l’Economia Social i Cooperativa de Ponent
Aquest matí ha tingut lloc la primera Taula Territorial per l’Economia Social i Cooperativa de Ponent impulsada per Ponent Coopera, l’Ateneu Cooperatiu de les terres de Lleida, que ha aplegat a més d’una trentena d’agents del territori vinculats a l’economia social i el cooperativisme.

Durant l’acte s’ha donat a conèixer el projecte Ponent Coopera i s’ha presentat una prediagnosi de la situació de l’economia social i del cooperativisme a les terres de Lleida. Entre els diferents reptes que té Ponent Coopera hi ha el de realitzar un mapeig real de l’activitat que s’està portant a terme relacionada amb l’economia social i actualitzar també el nombre de cooperatives que hi ha en actiu al territori. 

Segons aquestes dades al territori de Lleida hi ha actualment 230 entitats socials, que suposa el 7,7% del total d’entitats de Catalunya. La meitat d’aquestes (122) es troben a la comarca del Segrià, mentre que la resta es reparteixen entre les comarques de l’Urgell (24), les Garrigues (22), la Noguera (22), el Pla d’Urgell (30) i la Segarra (26). La distribució territorial respon al pes demogràfic de les diverses comarques.

Pel que fa al sector cooperatiu hi ha registrades 434 cooperatives i d’aquestes el 91% són agràries i de treball, i es concentren en gran mesura al Segrià. La tendència de creació de cooperatives ha estat creixent al llarg dels anys i es detecta una diferència substancial de càrrecs masculins respecte els femenins en la presidència dels patronats de les cooperatives amb un 85,71% d’homes davant del 14,29% de dones. Per altra banda també s’ha analitzat l’accés a les subvencions per part de les cooperatives i es detecta que moltes d’elles no estan aprofitant tots els recursos que s’estan oferint.

Pots consultar la nota de premsa de l'acte aquí
 
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Configuració