Ponent Coopera inicia un nou repte amb un pla  de treball triennal
  • Ahir es va celebrar la primera Assemblea amb la participació d’una vintena d’entitats i administracions del territori.
  • El pla de treball de l’ateneu cooperatiu ha passat de ser anual a triennal i amb un pressupost de més de 700.000 euros.

Ponent Coopera, l’Ateneu Cooperatiu de les terres de Lleida, va celebrar ahir a la tarda a Cal Trepat de Tàrrega la primera Assemblea de la seva història, amb la participació de més d’una vintena de representants de diferents entitats de l’economia social i administracions de Ponent.

L’Assemblea vol ser l’espai de trobada de totes les entitats promotores i participants de l’ateneu i que té la funció de validar les línies estratègiques i el pla de treball, així com validar l’assoliment d’indicadors.

L’acte, va servir per presentar el nou pla de treball de Ponent Coopera, que passa de ser anual a triennal i amb un pressupost de 765.000 euros. El Departament d'Empresa i Treball ha repensat el model dels Ateneus Cooperatius, convertint el projecte en una convocatòria a tres anys vista (fins l’edició passada era anual) i amb la conversió dels eixos de treball en serveis específics. Així doncs, Ponent Coopera que al 2022 ha iniciat el seu cinquè any d’activitat, ha passat a treballar en un pla de treball de tres anys amb un pressupost total de 765.000 euros. 

D’aquesta manera, Ponent Coopera seguirà aterrant en les sis comarques de Ponent (Segrià, Noguera, Pla d’Urgell, Urgell, Segarra i Garrigues) les polítiques públiques de foment del cooperativisme que es deriven del Programa d'Economia Social impulsat des del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat. 

L’Assemblea també va servir per presentar els objectius i les temàtiques centrals per als propers anys com són: consolidar i augmentar el nombre de cooperatives constituïdes, generar espais d’intercooperació per a les entitats de l’ESS del territori, treballar pel sorgiment d’experiències de col·laboració publico-cooperativa-comunitàries i posar èmfasi en treballar diferents eixos transversals on l’economia social i solidària té cada vegada més presència a Ponent, com la transició energètica, l’agroecologia, les cures, models alternatius d’accés a l’habitatge, el sector cultural i activitats econòmiques relacionades amb la mobilitat territorial.

Per acabar es va realitzar una dinàmica participativa amb totes les entitats presents per tal de treballar en possibles col·laboracions i implicacions en els diferents serveis de treball de l’ateneu.

Nova etapa per Ponent Coopera

Després de quatre anys d’activitat, Ponent Coopera s’ha assentat al territori i s’ha consolidat com un agent de promoció econòmica especialitzat en Economia Social i Solidària. Aquests anys li han servit per donar a conèixer el programa de la Xarxa d’Ateneus i per bastir un projecte sòlid, i cada vegada més participat pels agents existents al territori, tan d’índole pública com privada, com per nous agents que han estat creats gràcies a les accions de l’Ateneu, principalment noves  cooperatives. Així doncs, després d’aquesta primera fase d’aterratge i consolidació del projecte, Ponent Coopera vol encara una nova fase de creixement per aquests propers anys.
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Acceptar Rebutjar Gestionar Galetes