Sara Bailac proposa al Senat que reconegui el projecte lleidatà FEMCOOP com una bona pràctica per reduir l’atur juvenil i promoure l'autoocupació de les persones joves
La portaveu adjunta al Senat del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – EH Bildu, Sara Bailac, acompanyada del regidor de Joventut, Festes, Tradicions i Esports de la Paeria de Lleida, Ignasi Amor, han visitat avui Ponent Coopera per conèixer de primera mà el projecte FEMCOOP i presentar-los la moció mitjançant la qual proposa a la cambra alta el reconeixement d’aquesta iniciativa per a la reducció de la desocupació juvenil.
 
La moció que es debatrà en les sessions de la Comissió de Joventut del Senat els propers mesos, vol donar valor a aquest projecte que segons ha esmentat la portaveu adjunta republicana ‘dona suport a l'emprenedoria col·lectiva entre la joventut de la ciutat de Lleida i, així, genera oportunitats laborals de qualitat per a aquest col·lectiu i impactes positius per al conjunt de la comunitat’. En aquest sentit també ha recordat que l’objectiu principal del programa és ‘impulsar l'emprenedoria col·lectiva i l'autoocupació dels joves mitjançant la creació de cooperatives a la ciutat de Lleida’.
 
Tal i com ha assegurat Bailac, la desocupació juvenil continua sent una realitat que s'ha agreujat a partir de la situació de pandèmia i que s’ha ajuntat amb la crisi econòmica del 2008; ‘aquest fet, unit a les fortes desigualtats socials, provoca un repte global sense precedents on el futur dels joves és incert’.I ha assenyalat el model d'Economia Social i Solidària (ESS) que promou el projecte FEMCOOP com ‘una alternativa real al model predominant i pot ser un impuls per als canvis profunds que necessitem emprendre com a societat, gràcies a la seva capacitat transformadora’.
 
És per aquests motius que s’ha referit al model cooperatiu com una oportunitat per emprendre una activitat econòmica prioritzant la satisfacció de necessitats de les persones davant del capital, que es converteix en només una eina per poder assolir objecte cooperatiu; un model de gestió democràtica entre totes les persones sòcies, que són alhora les propietàries i que, per naturalesa, ‘són entitats arrelades al territori i amb un compromís cap a la comunitat de què formen part, així com la sostenibilitat ambiental o l'equitat de gènere’. ‘En definitiva, el cooperativisme se'ns presenta com una eina útil per transformar i donar resposta als reptes que enfrontem’, ha sentenciat.
 
Cal recordar que FEMCOOP és un projecte conjunt del Departament de Joventut de la Paeria de Lleida i Ponent Coopera per donar suport a l'emprenedoria col·lectiva entre la joventut de la ciutat de Lleida i, alhora, generar oportunitats laborals de qualitat per a aquest col·lectiu i generar impactes positius per al conjunt de la comunitat. Aquesta iniciativa única a Catalunya, consisteix en una formació pràctica i personalitzada va adreçada a grups de joves de 18 a 35 anys amb interès per impulsar un projecte cooperatiu i va contribuir a crear i consolidar 4 cooperatives en la primera edició, generant 8 llocs de treball.
 
‘És per aquests motius que, des d’Esquerra Republicana de Catalunya volem que FEMCOOP es reconegui arreu com una bona pràctica per reduir la desocupació juvenil i promoure l'autoocupació de les persones joves a partir de la generació de projectes d'economia social i solidària que promoguin el benestar de la ciutadania i la transformació social’, ha conclòs la senadora de la formació.

 
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Acceptar Rebutjar Configuració