La Ponent FEST omple novament la Plaça de la Catedral amb una trentena d’entitats de l’Economia Social i Solidària
  • Els organitzadors es mostren “molt satisfets” per l’afluència de gent entre el matí i la tarda.
  • La Fira d’Economia Social i Transformadora de Ponent ha celebrat la seva sisena edició aquest dissabte 13 d'abril.

La sisena edició de la Ponent FEST, l’esdeveniment anual de trobada i exposició del moviment cooperatiu i social de Ponent, s’ha celebrat aquest dissabte 13 d’abril al Pati de les Comèdies i la Plaça de la Catedral de Lleida.

Des de l’equip organitzador han valorat “molt positivament l’esdeveniment, tal pel que fa a l’assistència general a la Fira com l’assistència a les diferents activitats organitzades”. De nou, el teixit cooperatiu de Ponent ha mostrat la seva vitalitat i empenta. 

Més de 30 expositores entre cooperatives i entitats de l’Economia Social i Solidària van omplir la Plaça de la Catedral durant tot el dia. Des de projectes d’habitatge o alimentació a projectes de cultura i oci, tèxtils, de finances ètiques, d’educació, de comunicació i tecnologia, de serveis a persones i empreses, i de cures i salut. “Qualsevol entitat econòmica que apliqui els valors de l’economia social i solidària –prioritzar les persones, una gestió democràtica, que tingui repercussió en territori i que intercooperi– és una iniciativa que té cabuda en el certamen”, segons han remarcat els organitzadors.Completant les parades també es van desenvolupar diverses activitats paral·leles, com conferències i espectacles teatrals i musicals. Al llarg de tot el dia es van realitzar les “xerradESS”, unes taules rodones de reflexió i debats en les quals es va parlar sobre el reconeixement de l’economia de les cures i la seva democratització, l’educació i el cooperativisme i com afrontar el col·lapse i treballar per a la transició ecosocial. També hi van haver altres activitats més lúdiques com els tastos de productes de temporada, vins i vermuts ecològics; o per distreure a tota la família amb l’espectacle “Street is lava” de la companyia de teatre de carrer Emilia Gargot. Com a cloenda de la fira, el grup de música I-Nuits, va oferir un concert posant punt i final a una sisena Ponent FEST molt satisfactòria.La sisena edició de la Ponent FEST ha estat organitzada per l’Ateneu Cooperatiu Ponent Coopera i amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

 

Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Acceptar Rebutjar Gestionar Galetes