La Ponent FEST torna a la Plaça de la Catedral en una 6a edició que vol reivindicar la transició ecosocial
  • La fira tindrà lloc a la capital del Segrià el dissabte 13 d’abril i ocuparà la Plaça de la Catedral i el Pati de les Comèdies.
  • Per tal de donar visibilitat a alternatives econòmiques, la ciutadania podrà participar en les diferents xerrades i tastos de productes, conèixer entitats d’economia social i solidària i gaudir d’espectacles familiars. 
 
Més d’una trentena de projectes, entre cooperatives, fundacions i entitats que treballen en l’àmbit de l’economia social i el cooperativisme, participaran el dissabte 13 d’abril a la Ponent FEST que, vista la bona rebuda de l’any passat, es tornarà a celebrar en el mateix espai i en el mateix format.

El coordinador de Ponent Coopera, Marcel Vidal, acompanyat del tinent d’alcalde de Participació i Drets Civils, Carlos Enjuanes; de la regidora de Cultura i Promoció de la Ciutat, Pilar Bosch, i la cap de la Secció d'Economia Social i de les Cooperatives dels Serveis Territorials a Lleida del Departament d’Empresa i Treball, Maricel Piñol, han presentat aquest matí en una roda de premsa la programació i les principals novetats de la fira d’enguany.

Al llarg de tot el dissabte de la fira, es podrà veure la mostra de les més de 30 entitats relacionades amb l’economia social i solidària, així com també es podrà participar en les tres xerradESS que giraran al voltant del tema central d’aquesta edició de la Ponent FEST: el decreixement i la corresponsabilitat. Al matí es parlarà sobre el reconeixement de l’economia de les cures i la seva democratització, així com l’educació i el cooperativisme i la necessitat d’altres visions alternatives al món educatiu. A la tarda, es debatrà sobre els fets quotidians que es poden fer per aconseguir el canvi necessari de model socioeconòmic, i com s’aterra l’idea de la transició ecosocial. En definitiva “el que intentem es demostrar com l’economia social i solidària pot aportar alternatives i noves formes de fer per anar superant el model socioeconòmic actual que ens està portant a una situació de col·lapse”, ha explicat Vidal.

Durant la tarda, les famílies podran assistir a l’espectacle de teatre, humor i consciència “Street is Lava” de la companyia de teatre Cruma. La jornada acabarà amb un concert a càrrec del grup I-Nuits Música.

La 6a edició de la Ponent FEST està organitzada per l’Ateneu Cooperatiu Ponent Coopera i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Més informació a ponentfest.cat
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Acceptar Rebutjar Gestionar Galetes