La Ponent FEST tanca les portes de la primera edició amb èxit de participació
  • Un miler de persones visiten la primera edició de la Fira d’Economia Social i Transformadora de Ponent.
  • La fira va gaudir d’una bona entrada i l’àmplia oferta d’activitats va fer gaudir el públic que la va visitar.

La 1a edició de la Ponent FEST, celebrada al recinte del Turó de la Seu Vella de Lleida, va tancar portes dissabte amb la satisfacció dels organitzadors i participants. Entre divendres i dissabte un miler de persones van visitar la Ponent FEST per conèixer propostes i iniciatives alternatives al model econòmic capitalista, gràcies a les més de 40 organitzacions expositores i d’un programa format per una vintena de xerrades.

Els continguts de la fira han estat molt amplis i han abraçat temàtiques tan diverses com el consum responsable, les finances ètiques, la masoveria urbana, els habitatges cooperatius, la sobirania alimentària o el consum energètic. Per a satisfacció del públic familiar que va visitar la fira, la Ponent FEST va comptar amb l’actuació musical i contacontes de l’”equipo JA” d’Acudam amb èxit de participació de petits i grans. 

La fira va reunir a les entitats de tots els sectors com l’habitatge, l’alimentació, la cultura i oci, l’educació, la comunicació, la tecnologia, els serveis a persones, els serveis a les empreses, les finances i assegurances ètiques i la salut i cures. Entre elles destaquen Som Energia, Sostre Cívic, Fiare Banca Ètica, Tigre de Paper, L’Olivera, la Cooperativa de la Granadella, Casa Dalmases, Grup Alba, Actua SCCL, Acudam, Les Obagues Ecocentre, Cooperativa Tres Cadires, Waitala, L’Arada, Arqbag cooperativa d’arquitectura o Mel Bee Happy.

En el marc de la Ponent FEST, divendres també es va celebrar una jornada tècnica de treball empresarial i una sessió d’intercooperació que va comptar amb més d’una quarantena d’assistents, entre els quals hi havia representants d’entitats de l’economia social i solidària de Ponent, personal dels serveis de contractació dels ens locals i personal tècnic municipal que té incidència o interès en la contractació i compra pública responsable i en l’economia social i solidària.

Per part de l’organització hi ha la satisfacció d'haver aconseguit l'objectiu marcat: donar un impuls a l’Economia Social i Solidària a la ciutat de Lleida i convertir-se en la trobada de referència que el sector estava esperant al territori de Ponent. La fira ha demostrat que es pot transformar el món a través del nostre consum diari i que l’economia està al servei de les persones.

Ponent Coopera, l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de Lleida, és l’entitat organitzadora i impulsora de la fira que promou fomentar i promocionar l’Economia Social i Solidària al territori de Ponent. En el marc de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius de Catalunya, té l’objectiu de fomentar la creació i la consolidació de noves iniciatives econòmiques transformadores així com generar ocupació de qualitat.

Pots consultar la nota de premsa aquí.
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Configuració