La primera edició de la Ponent FEST citarà a més de 40 expositors a la Seu Vella de Lleida
• Impulsada per Ponent Coopera, la Fira d’Economia Social i Transformadora Ponent FEST tindrà lloc els dies 7 i 8 de juny al Turó de la Seu Vella amb més de 40 expositors, activitats de tot tipus i una jornada tècnica.

La Seu Vella ha acollit aquest dimecres la roda de premsa de presentació de la primera edició de la Ponent FEST, la Fira d’Economia Social i Transformadora de Ponent, que se celebrarà els dies 7 i 8 de juny. La presentació –que ha tingut lloc a la Sala Gran de la Canonja– ha comptat amb les intervencions del director del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Joan Buchaca; del director del Consorci del Turó de la Seu Vella de Lleida, Joan Baigol; la cap del Servei de Relacions Laborals dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Lleida, Lluïsa Prat; i dels tècnics de l’Ateneu Cooperatiu Ponent Coopera, Marcel Vidal i Anna Maria Capdevila. 

La primera edició de la Ponent FEST, Fira d’Economia Social i Transformadora, comptarà amb més d’una quarantena de projectes, entre cooperatives, fundacions i entitats que treballen en l’àmbit de l’economia social i el cooperativisme, entre elles algunes noves cooperatives que han nascut l’últim any al territori amb l’assessorament de l'ateneu cooperatiu Ponent Coopera.

«Estem molt contents de poder col·laborar amb Ponent Coopera en la realització d’aquesta fira i donar impuls a l’economia social i solidària a la ciutat de Lleida», ha afirmat Joan Buchaca. En aquest sentit, Lluïsa Prat també ha afegit que «l’ateneu cooperatiu està treballant molt dur per visibilitzar l’economia social i solidària a Ponent i estem segurs que la Fira serà tot un èxit perquè hi ha grans professionals darrera organitzant-ho tot».

Els organitzadors defensen la celebració d'aquest esdeveniment com una manera de promocionar totes aquestes iniciatives de Ponent i donar a conèixer els seus productes i serveis a la ciutadania. També es vol fomentar el coneixement i la col·laboració entre les empreses i entitats que treballen amb criteris ètics i solidaris. Entre els més de 40 expositors, hi haurà projectes d’habitatge, alimentació, oci, educació, comunicació, tecnologia, serveis a persones i empreses, finances i assegurances ètiques i formació i educació; amb la voluntat de visibilitzar a través de l’Economia Social i Solidària els productes i serveis necessaris per cobrir les necessitats de la nostra vida quotidiana.

L’objectiu de realitzar la Fira en un espai tant emblemàtic com és la Seu Vella, és aprofitar l’oportunitat de donar a conèixer un àmbit, quasi desconegut com és l’ESS (Economia Social i Solidària), envoltats d’un dels patrimonis més representatius del territori. En aquest sentit, Marcel Vidal ha afegit que «la Seu Vella ens va semblar el lloc més idoni per poder reivindicar i mostrar al públic totes les iniciatives de l’economia social. La Seu Vella és un símbol que tota la gent de la plana de Lleida tenim molt arrelat».

Joan Baigol ha recordat que durant l’any «rebem moltes propostes per dur a terme diferents activitats a la Seu Vella però quan vam rebre la proposta de fer la Ponent FEST aquí, hi vam apostar 100% perquè estem sensibilitzats amb el món de l’economia social i creiem que és el millor lloc per promocionar una fira així. S’ha adaptat perfectament per fer una fira compatible amb espais, horaris i recursos amb la resta del Turó de la Seu Vella i les visites que rebem durant tot el dia».

La jornada de divendres 7 de juny s'iniciarà amb la realització de la jornada tècnica, amb la conferència sobre 'La rendibilitat i el valor afegit de les empreses cooperatives socials, la contractació responsable i Mercat Social', i la presència del president de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, Guillem Llorens.

El dissabte dia 8 –que és quan estaran presents els expositors– s’iniciarà amb una taula rodona sobre la situació actual de l’Economia Social i Solidària amb la participació del director General d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa, Josep Vidal. Durant tot el dia s’han organitzat activitats paral·leles com conferències i taules rodones que tractaran temes tant diversos com el cooperativisme, les finances ètiques, la masoveria urbana, la participació de les dones en el món rural, els habitatges cooperatius, la sobirania alimentària o el consum energètic, amb la voluntat d’intercanviar experiències i generar debat. A l’exterior de la Seu Vella hi haurà un servei de restauració durant tot el dia i actuacions musicals i també es desenvoluparan tallers i activitats adreçades als infants, com l’actuació musical i contacontes de l’”equipo JA” d’ACUDAM o una activitat de psicomotricitat infantil; amb el doble objectiu de donar un component lúdic a la fira i apropar-la al públic familiar.

La fira està organitzada per l’Ateneu Cooperatiu Ponent Coopera i coorganitzada per la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida i el Consorci del Turó de la Seu Vella, amb la col·laboració de la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya (XES) i la Coordinadora d’ONGD de Lleida.

Pots consultar la nota de premsa aquí.
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Acceptar Rebutjar Gestionar Galetes