Els projectes La Xicoia, Cooperativa Pagesa Ecològica i MonGaia Cooperativa Biocosmètica guanyen els Premis Reeixim L’OESST 2023
  • Ponent Coopera ha celebrat una nova edició dels premis, en una convocatòria que ha aplegat fins a 8 nous projectes i més dotacions econòmiques.
  • Tres projectes econòmics transformadors es constituiran en cooperativa els mesos vinents.

Els projectes La Xicoia i Cooperativa Pagesa Ecològica han estat premiats, en aquesta nova edició dels Premis Reeixim L’OESST que impulsa Ponent Coopera, com les millors iniciatives cooperativistes de Ponent 2023.

El premi es va fer públic ahir dijous 19 d’octubre en un acte celebrat al Museu Fàbrica J.Trepat de Tàrrega, on també van participar les cooperatives guanyadores de l’any passat, i presentat per l’actriu fuliolenca Alba Segarra.

Els premis consten d’un ajut econòmic de 3.000 euros per cada projecte més una oferta formativa i d'acompanyament per a la constitució de la cooperativa. La Xicoia és projecte cooperatiu amb seu a Agramunt que vol apropar la cultura crítica al món rural de Ponent, descentralitzant la programació cap a petites localitats on no hi arriba per manca d’infraestructures i població.La cooperativa Pagesa Ecològica és un projecte d'un grup de pagesos i pageses que volen crear una cooperativa agrària amb l'objectiu de trencar i comercialitzar conjuntament les seves pròpies ametlles, sota una marca que sigui sinònim de qualitat nutricional, respecte pel medi i que dignifiqui la feina de l'agricultor.En aquesta edició dels premis Reeixim L’OESST, els Consells Comarcals de l’Urgell i la Noguera també van voler fer un reconeixement especial a les millors iniciatives cooperativistes de les seves comarques, amb una dotació de 4.000 euros per cada una d’elles. El projecte La Xicoia, va guanyar per partida doble, i també es va endur el premi i reconeixement a la millor iniciativa cooperativista de l’Urgell. Pel que fa a la millor iniciativa cooperativista de la Noguera, el premi va ser per al projecte MonGaia Cooperativa Biocosmètica. MonGaia és una coperativa formada per 5 artesanes, unides per desenvolupar un projecte comú de cosmètica natural, al volant de l'obrador compartit situat a Montgai, població amb una llarga tradició sabonera a Catalunya. El projecte promou la professionalització del sector artesà de la cosmètica natural, prestant diferents serveis a les seves sòcies, com l'arrendament d'espais, l'assessorament cosmètic, la impartició de formació i coneixements o el desenvolupament d'una proposta conjunta de qualitat amb un segell i marca pròpia.Els projectes premiats rebran un acompanyament personalitzat per continuar desenvolupant el projecte per part dels tècnics de Ponent Coopera. Aquest acompanyament ha de permetre als integrants poder desenvolupar-se amb el seu projecte econòmic de manera autònoma i emancipadora, així com completar el procés de constitució de la cooperativa.

Reeixim L’OESST és un projecte impulsat per Ponent Coopera que compta amb el suport dels Consells Comarcals de l’Urgell i la Noguera, el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i l’Associació Leader de Ponent en el marc del projecte Odisseu.
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Acceptar Rebutjar Configuració