Els premis Reeixim L’OESST atorgaran fins a 14.000 euros per a nous projectes cooperatius
  • Ponent Coopera ha impulsat des del mes d’abril el programa Reeixim L'OESST per l’impuls i la creació de noves cooperatives a Ponent per reactivar el teixit socioeconòmic del territori, que combina un itinerari formatiu i els premis de fins a 14.000 euros.
  • La convocatòria dels premis està oberta fins al 15 de setembre.

Els premis Reeixim L’OESST atorgaran fins a 14.000 euros per al suport a la creació de noves iniciatives cooperativistes a Ponent, per reactivar el teixit socieconòmic del territori. Ponent Coopera obra des d’avui la convocatòria en el marc del programa Reeixim L’OESST.

La iniciativa ha constat d'un itinerari formatiu de 10 sessions amb un total de 30h de formació grupal que s’han realitzat setmanalment des del mes d’abril fins al mes de juliol. En les formacions hi ha participat fins a un total de 23 persones de 14 projectes diferents. A més, també consta de finançament a través dels premis.

La convocatòria dels premis contempla un fons de 6.000 euros per premiar les 2 millors iniciatives cooperativistes de Ponent, cadascuna de les quals percebrà una dotació econòmica de 3.000 euros per a la constitució de la cooperativa. 

A més a més, es farà un reconeixement especial a les millors iniciatives cooperativistes de les comarques de l’Urgell i la Noguera, amb una dotació de 4.000 euros per cada una d’elles. Aquestes dotacions són gràcies al finançament dels Consells Comarcals de l’Urgell i la Noguera, amb el suport del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.

Els projectes premiats rebran un acompanyament personalitzat per continuar desenvolupant el projecte per part dels tècnics de Ponent Coopera. Aquest acompanyament ha de permetre als integrants poder desenvolupar-se amb el seu projecte econòmic de manera autònoma i emancipadora, així com completar el procés de constitució de la cooperativa.

Per optar als premis, es poden presentar projectes que hagin estat constituïts durant l'any 2023 o que tinguin la determinació de constituir-se formalment durant l'any 2024. Per tant, es podran presentar les persones que hagin realitzat el curs formatiu i tinguin un pla d’empresa com les persones que estiguin en procés de creació d’una nova cooperativa.

La convocatòria dels premis està oberta fins al 15 de setembre i es poden presentar les sol·licituds a través de la web de Ponent Coopera.

Reeixim L’OESST és un projecte impulsat per Ponent Coopera que compta amb el suport dels Consells Comarcals de l’Urgell i la Noguera, el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i l’Associació Leader de Ponent en el marc del projecte Odisseu.
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Acceptar Rebutjar Configuració