Jornada sobre el Relleu Cooperatiu
18:00
ONLINE
iCal
El relleu cooperatiu, una eina per a la continuïtat laboral

Les cooperatives han demostrat ser una forma empresarial amb una elevada capacitat de resiliència en temps de crisi, independentment del seu sector d’activitat. La cooperativa és una bona eina per a crear col·lectivament una economia basada en les persones, i no en el capital. Té la finalitat de satisfer les necessitats dels qui la composen - siguin de tipus laboral, social o cultural–, i posa en pràctica els valors cooperatius del respecte mutu, la solidaritat, la responsabilitat i el treball col·lectiu,entre d’altres.  La seva base democràtica, equitat, respecte vers l’entorn, presa de decisions en funció de la participació en l’activitat cooperativitzada i en no en funció del capital, són algunes de les característiques de la cooperativa de treball. La continuïtat dels negocis mitjançant la fórmula cooperativa és, per tant, una molt bona opció, no només per als treballadors i treballadores, sinó també per a les persones empresàries i per al conjunt de la societat, doncs permeten el manteniment dels llocs de treball i garanteixen la continuïtat de l’activitat econòmica i del teixit productiu, comercial i veïnal als barris i viles.

18:00h Benvinguda i presentació a càrrec de Ponent Coopera.

18:15h Experiència del sindicat LAB amb el relleu cooperatiu, a càrrec de Zorion Ortigosa.

19:00h El cas de la cooperativa Musicop (Maresme). A càrrec de Georgina Blanch, responsable de comunicació, i Montse Anguera, responsable de l'àrea de formació.

19:20h El cas de la cooperativa Els nou rals, de Viladecans. A càrrec de Ricard Caba, soci i secretari de la cooperativa.

19:40h Debat Obert.

20:00h Cloenda.

INSCRIPCIONS
És necessari inscriure's per poder assistir a la jornada. Places limitades. Inscripcions aquí: serveis.ponentcoopera.cat/