Títol d'Especialització en Economia Social i Solidària
17:00
Formació virtual
iCal
SESSIÓ 7 - Agroecologia. Produir, distribuir, consumir aliments i valors en temps de la Globalització

A càrrec de Joserra Olarieta (Professor Titular d'Edafologia i Química Agrícola a la Universitat de Lleida) i Annaïs Sastre (Arran de Terra).
 

L'alimentació és un acte central per la vida de les persones que habitem el planeta. Com i qui pren les decisions en tot allò referit al menjar, esdevé cabdal per edificar models de societat on l'alimentació sigui un dret i no un negoci.

En aquesta sessió en Joserra Olarieta ens farà una exposició de com funciona la producció, la transformació, la distribució i la venta dels productes agraris. D’on venen els aliments que mengem? I qui ens els porta? Però sobretot, qui està fent negoci amb l’alimentació, que és una necessitat bàsica per la vida?

Seguidament l’Anaïs Sastre explicarà com l’agroecologia treballa per crear ecosistemes naturals i socials que assegurin el dret a l’alimentació. Coneixerem aquelles iniciatives que treballen al nostre entorn produint aliments des de la cura a les persones que se’ls mengen i a les que els produeixen.