Èxit d’inscripcions al Títol d’especialització en Economia Social i Solidària de la UdL impulsat per Ponent Coopera
La primera edició del curs d’Economia Social i Solidària homologat per la Universitat de Lleida ha rebut una molt bona resposta i ja s’han exhaurit les 50 places que en un inici havia de tenir el curs. Per aquest motiu Ponent Coopera ha decidit ampliar l’oferta fins a les 60 places per poder acceptar totes les inscripcions

El nou curs d'economia social i solidària començarà a impartir-se el pròxim dia 19 de setembre, en horari de tarda a l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida. El programa preveu una sessió de tres hores cada setmana. La primera sessió tractarà sobre com l’Economia Social i Solidària és una proposta global per la transformació social, a càrrec de Jordi Garcia Jané, cooperativista a l’Apòstrof SCCL i un dels fundadors de la  Xarxa d’Economia Solidària (XES) i Assumpta Fortuny, advocada i coordinadora de la Federació ALLEM.

El professorat està format per 25 professionals i experts de diverses entitats i cooperatives amb una gran trajectòria en aquest àmbit com ara Sergi Cutillas, economista i col·laborador de la Xarxa Europea de Recerca en Política Social i Econòmica (EReNSEP); Inés Marco, del Seminari d'Economia Feminista de Barcelona; Alfons Pérez, membre de l'Observatori del Deute en la Globalització; Maria Campuzano, portaveu de l'Aliança contra la pobresa energètica; Mercè Botella, sòcia fundadora de Som Connexió; Oriol Junyent, de Som Energia; Javier Gómez, membre d’Arç Cooperativa; Elba Mansilla, sòcia de La Ciutat Invisible; periodistes com Laia Altarriba, directora del Diari La Jornada; Laia Soldevila, editora al digital Crític; i Ester Mora, economista i cooperativista a La Directa; i professors de la Universitat de Lleida com Joserra Olarieta, doctor enginyer agrònom i professor Titular d'Edafologia i Química Agrícola; i Pere Enciso, professor d’Economia Aplicada, entre altres. 

L'objectiu principal és construir un marc conjunt d'aprenentatge, formació i debat al voltant de l'Economia Social i Solidària (ESS). El curs segueix una metodologia que aposta per resseguir els elements claus de l’Economia Social i Solidària aportant alhora el marc teòric, la teoria aplicada necessària i la pràctica. La part pràctica consistirà en presentar, per part del professorat, les propostes concretes de producció de béns, serveis i relacions social alternatives, en cada àmbit/sector proposat.  

Al finalitzar cadascuna de les sessions, les persones assistents al curs, haurien de disposar d'una aproximació precisa a cadascuna de les realitats sectorials, i alhora conèixer, de primera mà, propostes alternatives per actuar des de l'Economia Social i Solidària.

Pots consultar la nota de premsa aquí.
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Acceptar Rebutjar Gestionar Galetes