Ponent Coopera anima a les gestories a apostar per la fórmula cooperativa
Ponent Coopera ha detectat, durant els seus mesos de funcionament, una manca important de coneixement de la fórmula cooperativa per part de la majoria de les gestories existents. Un dels objectius prioritaris del projecte dels Ateneus Cooperatius, impulsat per la Generalitat de Catalunya, és posar a l’abast dels diferents col·lectius de la societat els coneixements i la formació al voltant de l’economia social i cooperativa. Per aquest motiu, al mes de setembre, Ponent Coopera impulsarà una sèrie de formacions de caràcter tècnic i específic per a la gestió i l’assessorament professional a cooperatives, adreçades a professionals de gestories, assessories i personal tècnic de l’administració pública.

Són formacions gratuïtes que tenen l’objectiu de donar a conèixer els diferents models de cooperatives a les assessories i gestories perquè puguin assessorar als emprenedors/es sobre quina tipologia encaixa millor amb el seu projecte. Aprendre quines són les principals característiques de les organitzacions de l’economia social i cooperativa (societats laborals i cooperatives), aprofundint en l’estructura jurídica – societària. Facilitar els coneixements per a donar suport en la constitució de cooperatives i societats laborals, així com de transformació d’altres formes jurídiques a cooperatives i societats laborals. Oferir recursos i eines en l’àmbit de la gestió i la recerca de solucions financeres de cooperatives i societats laborals que permetin un millor acompanyament a les empreses de l’economia social i cooperativa.

Les sessions de formació estaran impartides pels i les professionals de la cooperativa d’advocats, Col·lectiu Ronda. La campanya de formació impulsada per Ponent Coopera, comptarà amb la col·laboració de la Universitat de Lleida, el Col·legi de l’Advocacia de Lleida i el Col·legi d’Economistes de Catalunya.

Les cooperatives, a l’alça

La cooperativa, com a fórmula jurídica i empresarial característica de l’economia social i solidària, és una de les modalitats empresarials més presents a Catalunya i al món. A Catalunya existeixen 4.080 cooperatives constituïdes que donen lloc de treball a més de 45.000 persones i representen una facturació de més de 4.500 milions d’euros. Les cooperatives han sigut les responsables d’un 18% de l’increment de l’ocupació entre 2008 i 2017.

En temps de crisi, les cooperatives no només han resistit l’envestida sinó que s’han mostrat com una solució alternativa per a molts treballadors i treballadores en un moment en què les empreses convencionals anaven a la baixa. A més, permeten la innovació i una manera de treballar més equitativa i més justa. L’ocupació en les cooperatives catalanes durant el primer trimestre del 2017 va superar els nivells previs a la crisi econòmica.

Més informació i inscripcions al curs aquí.
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Configuració