Segell Aquí assessorem l'Economia Social!

La Xarxa d’Ateneus cooperatius ha posat en marxa el nou segell “Aquí assessorem l’Economia Social”. Amb aquest segell es busca reconèixer les gestories i assessories que a través de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius han superat la formació específica en cooperativisme i Economia Social i Solidària (ESS) i puguin acreditar aquests coneixements tècnics. El segell està validat per les organitzacions del teixit cooperatiu i compta amb el reconeixement de diverses administracions públiques.

La Xarxa d’Ateneus Cooperatius (XAC), formada pels 14 ateneus cooperatius de Catalunya, ha fet possible la coordinació i unificació de continguts i criteris per obtenir aquest segell. Així s’acredita que les gestories que l’obtenen han rebut formació experta sobre la fórmula jurídica cooperativa mitjançant un itinerari formatiu de cinc sessions sobre el règim laboral i societari, el règim econòmic i comptable, el règim fiscal, i el finançament i els recursos econòmics, així com els valors de les cooperatives i les entitats de l’economia social i solidària.

Per aconseguir el segell "Aquí assessorem l'Economia Social" s'ha de seguir una formació de 15 h que inclou uns continguts mínims sobre cooperativisme i economia social (Règim laboral i societari, Règim econòmic i comptable, Fiscalitat i Finançament i recursos econòmics). I és que per acompanyar cooperatives i entitats de l’ESS una gestoria ha de conèixer quines són les seves especificitats jurídiques i econòmiques, aquest és l'objectiu de l'itinerari.

La formació s'ofereix des dels diferents Ateneus Cooperatius de manera totalment gratuïta. Són cursos impartits per professionals qualificats del sector d'un nivell tècnic alt amb el qual s'aconsegueix l'expertesa requerida. El segell es renova cada any amb una acció formativa anual i amb algun criteri addicional segons el context de cada Ateneu Cooperatiu. Aquests cursos anuals de renovació poden estar enfocats a la formació de nous treballadors de la mateixa gestoria o l'aprofundiment en temes més concrets com la transformació, la liquidació d'entitats de l'ESS, les licitacions o procediments de resolució de conflictes entre d'altres.

A més, la gestoria que vulgui rebre el segell haurà de formalitzar el seu compromís amb l'ESS mitjançant una carta de compromís amb el seu Ateneu on s'inclouen un seguit d’obligacions com la difusió de valors així com la derivació de casos, sempre que sigui possible.
Fins ara, alguns Ateneus Cooperatius havien creat diferents segells que acreditaven la capacitat tècnica de les gestories per assessorar a les cooperatives. Aquests segells es renovaven anualment amb un seguit de formacions especialitzades. Tanmateix, la Xarxa d'Ateneus Cooperatius ha considerat adient unificar els antics segells, que tenien imatges diferents entre Ateneus en un de sol que serveixi per donar una mateixa imatge per tot el territori i garantir uns coneixements homogenis per a totes les gestories i assessories de Catalunya que obteninguin el segell.

Amb el nou segell es potencia una imatge renovada i unificada que permet visualitzar fàcilment a les gestories i assessories que hagin obtingut el segell i es permet que les gestories que l'obtenen han cursat els mateixos continguts arreu de Catalunya. El nou segell, que s’ha dissenyat mitjançant un procés creatiu amb un valor social afegit, inclou un QR que dirigeix a l'Ateneu Cooperatiu de referència permetent una identificació ràpida dels atorgats. A més a més, es canvia la denominació dels antics segells, d' "Aquí es Coopera" a "Aquí assessorem l'Economia Social", ampliant així l'abast objectiu de l'expertesa de les gestories i incloent a tota l'ESS dins dels assessors acreditats.
Gestories que han obtingut el Segell 2023:

Assessoria Central de Gestió Anna Morreres, SL
Avda. 27 de Gener, 58, 25182 - Aitona
Telèfon: 973 79 47 27   www.cdgestio.com


Assessoria Estany Prim SCCL
C/ Carrasco i Formiguera, 1, 1r 2a. 25300 - Tàrrega
Telèfon: 973 31 12 79   gestoria@estanyprim.com

Assessoria Ortiz Secanell SLP
Avda. Catalunya, 23, Baixos - Tàrrega
Telèfon: 973 50 06 22   www.ortizsecanell.comEstudi Legal
C/ De la font, 27. 25210 - Guissona
C/ Del Sant Crist, 75. 25600 - Balaguer
C/ Antoni Gaudí, 6-8, Baixos 3. 25280 - Solsona
Telèfon: 973 48 29 56   www.estudilegal.es

Iolanda Chirinus
Complex de la Caparrella, 97. 25192 - Lleida
Telèfon: 722 65 84 16  yogest@gestors.net
JAC Consulting SL

C/ De la Vila de Foix, 4, 1º 2ª. 25002 - Lleida
Telèfon: 973 23 63 50   www.jac-consulting.com
 


Nova Gestió SCP

Plaça Santa Anna, 5. 25200 - Cervera
Telèfon: 973 53 16 21   www.novagestio.catResponent Facto

Passeig de Ronda, 72. 25006 - Lleida
Telèfon: 635 52 98 83   www.responent.catRibes Associats Auditoria i Consultoria SL
Avda. Prat de la Riba, 9, 1º. 25006 - Lleida
Telèfon: 973 22 24 11   www.ribesassociats.com